Konu
:
Hünkar Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Hünkar Güveci
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkar Güveci
Hünkar güveci
Hünkar güveci
Hazırlama süresi 50 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
600 gram dana eti (kuşbaşı)
3 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
2 adet orta boy soğan
6 adet taze soğan
2 adet orta boy patates
Hazırlanışı:
Soğan, domates ve patatesi ayıklayıp küb şeklinde doğrayın
Sivri biberleri yıkayın, ince ince kıyın
Patlıcanı alaca soyun
Küb şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün
Sarmısağı ayıklayıp dövün
Dereotu, maydanoz, taze soğanları ve naneyi ayıklayıp yıkayın, ince ince kıyın
Tüm malzemeyi etlerle birlikte güvece koyun
Kimyon, defne yaprağı ve kekik katın
Margarini ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
1/2 su bardağı su ekleyin
Alüminyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 2-3 saat pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul