Yalnız Mesajı Göster

Asya Usulü Mini Şnitzel

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asya Usulü Mini Şnitzel



Asya usulü mini şnitzel
Asya usulü mini şnitzel

Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı zencefil
200 gram soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı sıvıyağ
350 gram kırmızı dolmalık biber
1-2 yemek kaşığı tatlı-acı biber sosu
200 ml sebze suyu
1/2 demet taze kişniş
100 gram soya fasulyesi
500 gram dana şnitzel (dilimlenmiş)
tuz

Hazırlanışı:
Eti 10-12 küçük parçaya bölün Sarmısağı soyun, ince kıyıp zencefil ve soya sosu ile karıştırın Eti bu karışımın içine batırıp çıkarın Şnitzellerin üzerine nişasta serpiştirin
Eti iki bölüme ayırın Her seferinde etin bir bölümünü sıvıyağı kızdırdığınız büyük bir tavaya alıp her iki tarafını 1-2 dakika kızartın Eti tavadan çıkarın
Soğanı soyun, yarıya bölüp dilimleyin Dolmalık biberi dörde bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarıp dilimleyin Eti pişirdiğiniz aynı yağda sebzeleri 4-5 dakika kavurun
Sebzelerin üzerine biber sosu ve sebze suyunu ilave edin Tuzlayın Eti ve soya filizini de ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun Kişniş yapraklarını irice doğrayın, yemeğin üzerine serpiştirin Yanında kabuklu pirinç pilavı sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla