Konu
:
Asya Usulü Mini Şnitzel
Yalnız Mesajı Göster
Asya Usulü Mini Şnitzel
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asya Usulü Mini Şnitzel
Asya usulü mini şnitzel
Asya usulü mini şnitzel
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı zencefil
200 gram soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı sıvıyağ
350 gram kırmızı dolmalık biber
1-2 yemek kaşığı tatlı-acı biber sosu
200 ml
sebze suyu
1/2 demet taze kişniş
100 gram soya fasulyesi
500 gram dana şnitzel (dilimlenmiş)
tuz
Hazırlanışı:
Eti 10-12 küçük parçaya bölün
Sarmısağı soyun, ince kıyıp zencefil ve soya sosu ile karıştırın
Eti bu karışımın içine batırıp çıkarın
Şnitzellerin üzerine nişasta serpiştirin
Eti iki bölüme ayırın
Her seferinde etin bir bölümünü sıvıyağı kızdırdığınız büyük bir tavaya alıp her iki tarafını 1-2 dakika kızartın
Eti tavadan çıkarın
Soğanı soyun, yarıya bölüp dilimleyin
Dolmalık biberi dörde bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarıp dilimleyin
Eti pişirdiğiniz aynı yağda sebzeleri 4-5 dakika kavurun
Sebzelerin üzerine biber sosu ve sebze suyunu ilave edin
Tuzlayın
Eti ve soya filizini de ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun
Kişniş yapraklarını irice doğrayın, yemeğin üzerine serpiştirin
Yanında kabuklu pirinç pilavı sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul