Konu
:
Etli Balkabağı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Balkabağı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Balkabağı
Etli balkabağı
Etli balkabağı
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram balkabağı
500 gram dana kuşbaşı
3 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
750 ml
sebze suyu
1/2 demet maydanoz
50 gram krema
tuz
karabiber
tozşeker
muskat
Hazırlanışı:
Kabağın çekirdeklerini çıkartın, soyun ve küb şeklinde doğrayın
Soğanları dilimleyin
Etleri 2 porsiyon halinde 2'şer yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kavurun
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tencereden çıkarın
Kızartma yağında soğanları pembeleştirin
Etleri ve sebze suyunu katıp ağzı açık olarak hafif ateşte 30 dakika için için pişirin
15 dakika sonra kabakları ilave edin
Pişme süresinin sonunda kabakların 1/3'ini çıkartıp 200 ml
sebze suyunda püre haline getirin ve tekrar tencereye koyun
Tuz, karabiber, bir tutam muskat, acı kırmızı biber ve bir tutam şeker ile tatlandırın
Maydanozu kıyıp karışıma katın
Krema ilave edip baget ekmekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul