Yalnız Mesajı Göster

Etli Balkabağı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Balkabağı



Etli balkabağı
Etli balkabağı

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram balkabağı
500 gram dana kuşbaşı
3 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
750 ml sebze suyu
1/2 demet maydanoz
50 gram krema
tuz
karabiber
tozşeker
muskat

Hazırlanışı:
Kabağın çekirdeklerini çıkartın, soyun ve küb şeklinde doğrayın Soğanları dilimleyin
Etleri 2 porsiyon halinde 2'şer yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kavurun Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tencereden çıkarın
Kızartma yağında soğanları pembeleştirin Etleri ve sebze suyunu katıp ağzı açık olarak hafif ateşte 30 dakika için için pişirin 15 dakika sonra kabakları ilave edin
Pişme süresinin sonunda kabakların 1/3'ini çıkartıp 200 ml sebze suyunda püre haline getirin ve tekrar tencereye koyun Tuz, karabiber, bir tutam muskat, acı kırmızı biber ve bir tutam şeker ile tatlandırın Maydanozu kıyıp karışıma katın Krema ilave edip baget ekmekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla