09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avokado Püreli Rozbif
Avokado püreli rozbif
Avokado püreli rozbif
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet yumurta
2 adet avokado
1 adet limon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gram yoğurt
2-3 sap nane
1 demet maydanoz
12 dilim rozbif
tuz
karabiber
şeker
Hazırlanışı:
Yumurtaları 10dk , katılaşana kadar pişirin, soğuk suya tutun, kabuklarını soyun
Avokadoları soyun, ikiye ayırın, çekirdeklerini çıkartın 3 yemek kaşığı limon suyu hazırlayın 1 yarım avokadoyu, 1 yemek kaşığı limon suyu ile ıslatın Bir kenara koyun Diğer yarım avokadoları 2 yemek kaşığı limon suyu ile püre haline getirin Yağ ve yoğurtla karıştırın
Nane ve maydanozu yıkayın, kurulayın, yapraklarını ince kıyın
Bir kenara bıraktığınız yarım avokadoyu ve yumurtaları küçük kübler halinde doğrayın Her birinden birer yemek kaşığı ayırıp kalanını püreye katın
Avokado püresine tuz, karabiber ve bir tutam şeker katın Rozbif dilimlerini tabaklara koyun, ve kıydığınız yeşillikleri ve geri kalan yumurta ile avokadoları etin üzerine serpin Püreyi yanında ayrı olarak sunun Kızarmış patates veya sadece taze ekmekle servis yapabilirsiniz
|
|
|