Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Dana Rulo

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Dana Rulo



Ispanaklı dana rulo
Ispanaklı dana rulo

Hazırlama süresi 1 saat 15 dakika
40 adet
452 kalori Malzemeler:

250 gr ıspanak
1 adet soğan
30 gr tereyağı
30 gr rende gouda peyniri
2 dilim gouda peyniri
4 dilim dana biftek (120’şer gr)
1’er adet kırmızı ve yeşil küçük acı biber
30 ml sıvı yağ
400 ml beyaz şarap
100 ml krema
20 gr nişasta
muskat
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Ispanağı ince kıyıp hafifçe sıkıp sularını süzün Soğanı soyup küçük küp doğrayın
Ispanakları doğranmış soğanla tereyağında 3 dakika kavurun Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırıp rende peynirle karıştırın Dilim gouda peynirlerini 1 cm kalınlığında şerit kesin
Etlerin yanyana dizip tuz ve karabiber serpin Ispanağı üzerine paylaştırıp şerit kestiğiniz peynirlerle kaplayın Kenarlarını içi doğru katlayarak sıkıca sarın Kat yerlerini kürdanla tutturun
Acı biberleri uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın
Ruloların her tarafı açık kahverengi oluncaya kadar kızgın yağda kızartın Biberleri katıp kısa bir süre beraber kavurun, şarabı ekledikten sonra tencerenin üstü kapalı olarak orta ateşte 45 dakika pişirin Ruloları tencereden çıkarıp başka bir kapta sıcak tutun
Kremayı pişme suyuna ekleyin, bir taşım kaynatın Soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın Tuz, karabiber ve muskat katın Ruloları sos ve yanında baget ekmeği ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla