Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Soslu Kalkan

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Soslu Kalkan



Fesleğen soslu kalkan
Fesleğen soslu kalkan

Hazırlama süresi 35 dk
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram kalkan fileto
1 adet limonun suyu
500 gram patates
50 gram minik soğan
250 ml sebze suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
100 ml kremşanti
1/2 demet fesleğen
tuz
karabiber

Balıklar çok çabuk pişerler Bu nedenle yüksek ısıda değil, orta ısıda ve kısa sürede pişirilmelidir

Hazırlanışı:
Patatesleri soyun küb şeklinde doğrayın Soğanları soyun şeritlere kesin
2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencerede ısıtın, patates ve soğanları katıp çevirin Sebze suyu ve kremşanti ilave edip 15 dakika hafif hafif kaynatın
Fesleğen yapraklarını yıkayıp tencereye koyun ve mikserin kesici ucu ile karışımı püre haline getirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun
Balık filetoları geniş şeritlere kesip tuzlayın, limon suyu gezdirin 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada her iki taraflarını 4-5 dakika kızartın
Fesleğenli sosla servis yapın Yanında domates sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla