Konu
:
Fesleğen Soslu Kalkan
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen Soslu Kalkan
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen Soslu Kalkan
Fesleğen soslu kalkan
Fesleğen soslu kalkan
Hazırlama süresi 35 dk
4 kişilik
Malzemeler:
600 gram kalkan fileto
1 adet limonun suyu
500 gram patates
50 gram minik soğan
250 ml
sebze suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
100 ml
kremşanti
1/2 demet fesleğen
tuz
karabiber
Balıklar çok çabuk pişerler
Bu nedenle yüksek ısıda değil, orta ısıda ve kısa sürede pişirilmelidir
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun küb şeklinde doğrayın
Soğanları soyun şeritlere kesin
2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencerede ısıtın, patates ve soğanları katıp çevirin
Sebze suyu ve kremşanti ilave edip 15 dakika hafif hafif kaynatın
Fesleğen yapraklarını yıkayıp tencereye koyun ve mikserin kesici ucu ile karışımı püre haline getirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun
Balık filetoları geniş şeritlere kesip tuzlayın, limon suyu gezdirin
3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada her iki taraflarını 4-5 dakika kızartın
Fesleğenli sosla servis yapın
Yanında domates sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul