Yalnız Mesajı Göster

Helise Tarifi Resimli - Helise Nasıl Pişirilir - Helise Nasıl Yapılır Helise Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helise Tarifi Resimli - Helise Nasıl Pişirilir - Helise Nasıl Yapılır Helise Yapılışı



Helise Tarifi Resimli - Helise Nasıl Pişirilir - Helise Nasıl Yapılır Helise Yapılışı
Helise Tarifi Resimli - Helise Nasıl Pişirilir - Helise Nasıl Yapılır Helise Yapılışı

Resimli Helise Tarifi
Helise nasıl yapılır

Malzemeler
2 kg süt danası eti
1 kg dövme
4 parça kuzu kemik



Yapılışı

1 kg dövme bir gece önceden su dolu plastik bir kapta ıslatılmaya bırakılır 2 kg dana eti sudan geçirilerek kanı akıtılır 2 kg et, iri parçalara ayrılarak içerisine 4 parça kuzu kemiği, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek orta ocak ateşte, düdüklü tencerede 1 saat pişirilir Bir gece önceden ıslatılmaya bırakılan dövmelerin beyaz suyu çıkana kadar yıkanıp süzülür

Yüksek ocak ateşte üzerini 2 parmak su geçecek kadar dövmeler eklenir, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek kaynamaya bırakılır Kaynayıp suyunu çeken dövmeler düdüklü tencerede pişirilmiş olan etler ile aynı tencereye konulur ve dövülür Yemeğin pişmesi çok önemlidir

Dövmenin kolay olabilmesi yemeğin tadı içindir Dövme işlemi tokmakla yapılır; eğer tokmağınız etlere yapışıyor ise tokmağın ucu ıslatılır Tane tane bir görüntü olmaması gerekir Lezzet vermesi açısından etlerin piştiği tenceredeki et suyundan 1 kaşık alınarak dövme işlemi devam eder

Dövme işlemi tamamlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır Dinlendirilen yemeğimiz servis tabağına alınarak 3 kaşık tereyağı eritilir Yağ için çukurlar açılan heliseye, tereyağı ve karabiber eklenerek servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla