Yalnız Mesajı Göster

Dana Göğsü Dolması

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Göğsü Dolması



Dana göğsü dolması
Dana göğsü dolması

Hazırlama süresi 2 saat
6-8 kişilik
Malzemeler:
  • 1 adet kemiksiz süt danası göğsü
  • 650 gram patates
  • 250 gram bütün pastırma
  • 500 gram kuru soğan
  • 1 baş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 kilogram dondurulmuş enginar kalbi
  • 500 ml elma sirkesi
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • muskat
Hazırlanışı:
Kasabınıza dana göğsünü içi doldurulacak şekilde hazırlatın Patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın Tuzlu suda 15 dakika haşlayın Pastırmayı küb şeklinde doğrayın, 250 gr soğanı ve 2 diş sarımsağı ayıklayıp kıyın
Limon suyunu 2 lt su ile karıştırıp büyük bir kaba alın Enginarları çözdürüp küb şeklinde doğrayın Kararmamaları için limonlu suda bekletin
Pastırmayı yağsız tavada kavurun, süzgeçten geçirip yağını bir kenarda bekletin Pastırma yağında soğan ve sarımsakları kavurun Enginarları ve 250 ml elma sirkesini ilave edin Suyunu tamamen çekene kadar kaynatın
Tost ekmeklerini ufalayın Maydanozu kıyın Pastırma, patates, ekmek ve yumurtaları enginarlara ilave edin Hepsini karıştırıp tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın
Etin iç kısmını iyice tuzlayıp biberleyin Hazırladığınız karışım ile doldurun ve dikin
Kalan soğanları soyup dilimleyin Sarımsak başını ikiye bölün 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın Etin her tarafını iyice kızartın Eti çıkarıp soğan ve sarımsakları kavurun Kalan sirkeyi ekleyin Eti fırın tepsisine alın Üzerine sarmısaklı karışımı ve 400 ml su ekleyin 180ø ısıtılmış fırında 2 saat 30 dakika pişirin, 20 dakikada bir, etin suyundan üzerine gezdirin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla