Konu
:
Dana Göğsü Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Dana Göğsü Dolması
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Göğsü Dolması
Dana göğsü dolması
Dana göğsü dolması
Hazırlama süresi 2 saat
6-8 kişilik
Malzemeler:
1 adet kemiksiz süt danası göğsü
650 gram patates
250 gram bütün pastırma
500 gram kuru soğan
1 baş sarmısak
3 yemek kaşığı limon suyu
2 kilogram dondurulmuş enginar kalbi
500 ml
elma sirkesi
3 dilim tost ekmeği
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Kasabınıza dana göğsünü içi doldurulacak şekilde hazırlatın
Patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın
Tuzlu suda 15 dakika haşlayın
Pastırmayı küb şeklinde doğrayın, 250 gr
soğanı ve 2 diş sarımsağı ayıklayıp kıyın
Limon suyunu 2 lt
su ile karıştırıp büyük bir kaba alın
Enginarları çözdürüp küb şeklinde doğrayın
Kararmamaları için limonlu suda bekletin
Pastırmayı yağsız tavada kavurun, süzgeçten geçirip yağını bir kenarda bekletin
Pastırma yağında soğan ve sarımsakları kavurun
Enginarları ve 250 ml
elma sirkesini ilave edin
Suyunu tamamen çekene kadar kaynatın
Tost ekmeklerini ufalayın
Maydanozu kıyın
Pastırma, patates, ekmek ve yumurtaları enginarlara ilave edin
Hepsini karıştırıp tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın
Etin iç kısmını iyice tuzlayıp biberleyin
Hazırladığınız karışım ile doldurun ve dikin
Kalan soğanları soyup dilimleyin
Sarımsak başını ikiye bölün
4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın
Etin her tarafını iyice kızartın
Eti çıkarıp soğan ve sarımsakları kavurun
Kalan sirkeyi ekleyin
Eti fırın tepsisine alın
Üzerine sarmısaklı karışımı ve 400 ml
su ekleyin
180ø ısıtılmış fırında 2 saat 30 dakika pişirin, 20 dakikada bir, etin suyundan üzerine gezdirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul