Konu
:
İspanaklı Kuzu Dolması
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Kuzu Dolması
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Kuzu Dolması
Ispanaklı kuzu Dolması
Ispanaklı kuzu Dolması
Hazırlama süresi 4 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:
750 gram ıspanak yaprağı
80 gram dolmalık fıstık
200 gram dil peyiniri
2 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
1 adet kuzu but
250 ml
et suyu
1
5 kilogram minik patates
12 adet ufak domates
200 gram tost kaşar peyniri
2 sap biberiye
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu butunun kemiklerini kasabınıza çıkartırın
Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve süzün
Kurulamadan tencereye koyup ağzı kapalı olarak orta ateşte pişirin
Süzgeçten geçirip porsiyon porsiyon mutfak havlusunun arasına koyup sıkın ve irice kıyın
Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin
Soğumaya bırakın
Dil peynirini küb şeklinde kesin
Ispanak, dil peyniri, fıstık, galeta unu ve yumurtaları bir kasede karıştırın
Tuz, karabiber ile tatlandırın
Kuzu butunun yağlarını keskin bir bıçakla ayıklayın
Yağın bir kısmını fırın tepsisine koymak için ayırın
Butu yarıp açın
Zarlı kısmı alta gelecek şekilde tezgaha yatırın
Her iki tarafına içten dışa doğru derince kesikler
atıp dışa doğru kıvırın
Eti döğerek iç için geniş alan elde edin
Tuz, karabiber ile tatlandırın
Hazırladığınız içi butun ortasına koyup biraz bastırın
Döğ-
düğünüz kenarları için üzerine kapatın ve mutfak ipliği
ile dikerek butu uzunlamasına bağlayın
Ayırdığınız yağ parçaları ile birlikte butu fırın tepsisine koyup 160ø sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 1
5 saat pişirin
İlk 10 dakikadan sonra et suyunu ekleyin
Diğer tarafta patatesleri soyun, domatesleri çarpı şeklinde çizin
1 saat sonra yıkanmış patatesleri butun yanına dizip hafifçe tuzlayın
Biberiye saplarını aralarına koyun
Isıyı 180ø'ye çıkartıp patateslerle birlikte 40 dakika daha pişirin
Patatesleri ara sıra çevirin
Bir bıçak yardımıyla patateslerin piştiğini kontrol edin
Patatesler kızarmaya başlayınca çizik tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ilave edin ve 6-8 dakika daha kızartın
Butu fırından çıkartın, ısıya dayanıklı bir servis tabağına
alın ve şerit şerit kestiğiniz tost kaşarını üzerine dizdikten sonra ızgarada kızartın
Butu dilimlere kesip patates ve domateslerle birlikte ısıtılmış tabaklarda servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul