Konu
:
Sebzeli Kalkan Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kalkan Balığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kalkan Balığı
Sebzeli kalkan balığı
Sebzeli kalkan balığı
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
tuz
karabiber
250 gram bebek havuç
100 gram alabaş
100 gram sultani bezelye
100 gram pırasa
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Rezene
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
200 ml
beyaz şarap
800 ml
balık suyu
2 adet kalkan balığı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
250 gram yoğurt
50 gram krema
Hazırlanışı:
Havuçları soyun, verevine dilimleyin
Alabaşı(isteğe bağlı) soyun, uzunlamasına dörde bölüp dilimleyin
Bezelyeyi üçe bölün
Pırasayı uzunlamasına yarıya bölüp kibrit çöpü biçimde doğrayın
Sarmısağı soyup dilimleyin
Havuç ve alabaşı kzıgın yağda rezene tohumu, hardal tohumu ve sarmısak ile birlikte öldürün
tuz biber serpip 8 dakika pişirin
Balığı yıkayın, kurulayın
Beyaz yüzü altta kalacak şekilde geniş bir tavaya yerleştirin
Bezelyeye pırasayı ilave edin, sebzeli balıksuyunu üzerine dökün
Önceden 200 derece ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 15 dakika pişirin
1/2 demet dereotu ve maydonozu kabaca kıyın, yoğurtlu karışımı krema ve sirke ile karıştırın
Tuzlayıp biberleyin
Balığı iki kevgir yardımıyla servis tabağına alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul