Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kalkan Balığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kalkan Balığı



Sebzeli kalkan balığı
Sebzeli kalkan balığı

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
tuz
karabiber
250 gram bebek havuç
100 gram alabaş
100 gram sultani bezelye
100 gram pırasa
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Rezene
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
200 ml beyaz şarap
800 ml balık suyu
2 adet kalkan balığı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
250 gram yoğurt
50 gram krema

Hazırlanışı:
Havuçları soyun, verevine dilimleyin Alabaşı(isteğe bağlı) soyun, uzunlamasına dörde bölüp dilimleyin Bezelyeyi üçe bölün Pırasayı uzunlamasına yarıya bölüp kibrit çöpü biçimde doğrayın Sarmısağı soyup dilimleyin
Havuç ve alabaşı kzıgın yağda rezene tohumu, hardal tohumu ve sarmısak ile birlikte öldürün tuz biber serpip 8 dakika pişirin
Balığı yıkayın, kurulayın Beyaz yüzü altta kalacak şekilde geniş bir tavaya yerleştirin Bezelyeye pırasayı ilave edin, sebzeli balıksuyunu üzerine dökün Önceden 200 derece ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 15 dakika pişirin
1/2 demet dereotu ve maydonozu kabaca kıyın, yoğurtlu karışımı krema ve sirke ile karıştırın Tuzlayıp biberleyin
Balığı iki kevgir yardımıyla servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla