Yalnız Mesajı Göster

Bahar Sebzeli Kuzu Pirzola

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Sebzeli Kuzu Pirzola



Bahar sebzeli kuzu pirzola
Bahar sebzeli kuzu pirzola

Hazırlama süresi 100 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kilogram kemikleri çıkarılmış bütün kuzu pirzola
  • 150 gram havuç
  • 150 gram yeşil fassulye
  • 150 gram bezelye
  • 150 gram yer elması
  • 75 gram tereyağı
  • 125 ml kırmızı şarap
  • 250 ml et suyu
  • 1 adet soğan
  • zeytinyağı
  • kekik
  • defne yaprağı
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 220o C ısıtın Kuzu pirzolanın sırt kısmını çıkardıktan sonra zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin 50 dakika fırında sürekli çevirerek pişirin
Havuçları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin Fasulyenin kılçıklarını çıkarın Yer elmalarını temizleyin, büyük olanlarını ikiye kesin
Tereyağının yarısını benmaride eritin Yer elmalarını ve ince dilimler halinde kestiğiniz soğanı 30 dakika boyunca yağda soteleyin
Bir tencerenin içerisinde kalan tereyağını 30 ml su ekleyerek eritin ve bezelyeyi, havuçları ve yeşil fasulyeyi pişirin Tencerenin ağzını kapatın ve sebzeleri dinlenmeye bırakın
Eti fırından çıkarın Soğumaya başlayınca şarabı ve et suyunu dökün
Eti servis tabağına koyun ve etin etrafına pişirdiğiniz sebzeleri yerleştirip, kekik ve defneyle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla