Konu
:
Bahar Sebzeli Kuzu Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Bahar Sebzeli Kuzu Pirzola
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahar Sebzeli Kuzu Pirzola
Bahar sebzeli kuzu pirzola
Bahar sebzeli kuzu pirzola
Hazırlama süresi 100 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram kemikleri çıkarılmış bütün kuzu pirzola
150 gram havuç
150 gram yeşil fassulye
150 gram bezelye
150 gram yer elması
75 gram tereyağı
125 ml
kırmızı şarap
250 ml
et suyu
1 adet soğan
zeytinyağı
kekik
defne yaprağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 220o C ısıtın
Kuzu pirzolanın sırt kısmını çıkardıktan sonra zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin
50 dakika fırında sürekli çevirerek pişirin
Havuçları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin
Fasulyenin kılçıklarını çıkarın
Yer elmalarını temizleyin, büyük olanlarını ikiye kesin
Tereyağının yarısını benmaride eritin
Yer elmalarını ve ince dilimler halinde kestiğiniz soğanı 30 dakika boyunca yağda soteleyin
Bir tencerenin içerisinde kalan tereyağını 30 ml
su ekleyerek eritin ve bezelyeyi, havuçları ve yeşil fasulyeyi pişirin
Tencerenin ağzını kapatın ve sebzeleri dinlenmeye bırakın
Eti fırından çıkarın
Soğumaya başlayınca şarabı ve et suyunu dökün
Eti servis tabağına koyun ve etin etrafına pişirdiğiniz sebzeleri yerleştirip, kekik ve defneyle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul