09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercan Dolması
Mercan dolması
Mercan dolması
Mercan dolması Mercan dolması
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet mercan
500 gram domates
2 dal kekik
1 dal biberiye
300 gram kırmızı soğan
100 gram kurutulmuş domates
4 diş sarmısak
1 dal mercanköşk
1 demet fesleğen
1 adet baget ekmeği
90 ml zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları halka şeklinde doğrayın Soğan, ince kıyılmış 3 adet sarmısak, küçük kare şeklinde doğranmış 100 gr kuru domates, tuz, kekik ve mercan köşk yapraklarını karıştırın
Balıkları soğuk suyla yıkayıp, kurulayın Her iki tarafından 2 cm derinliğinde kesin 15 ml zeytinyağı ile balıkların dışlarını ovup, yağlanmış fırın tepsisine koyun İkişer kaşık domates karışımıyla içlerini doldurun Artan domates karışımı ve kıyılmış biberiyeyi üstlerine yayın
225o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 20 dakika pişirilir
500 gr domates, ince kıyılmış fesleğen, ezilmiş bir adet sarmısak, 15 ml zeytinyağ, tuz ve biberi karıştırın Baget ekmeğini dlimleyin ve kızartın Kızartılmış ekmek dilimlerinin üstüne sos koyun Balığın yanında servis yapın
|
|
|