Konu
:
Dana Pirzolalı Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Dana Pirzolalı Sebze
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Pirzolalı Sebze
Dana pirzolalı sebze
Dana pirzolalı sebze
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
334 kalori
Malzemeler:
400 gr
haşlanmış dana pirzola (kemiksiz)
400 gr
havuç
400 gr
kereviz
400 gr
şalgam
1 demet yeşil soğan
20 gr
zeytinyağı
800 ml
sebze suyu
1 demet su teresi
muskat
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
+ Pirzolayı küp doğrayın
+ Havuç, kereviz ve şalgamı soyup 1 cm
büyüklüğünde küp doğrayın
+ Soğanları temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka doğrayın
+ Bütün sebzeleri zeytinyağında kısa bir süre karıştırarak kavurup sebze suyunu ekleyin
Üstü kapalı, orta ateşte 10-13 dakika pişirin
8’inci dakikada pirzolayı ilave edin
+ Tere yapraklarını dallarından ayırın ve 1 kepçe pişme suyu ile püre haline getirin, yahniye katıp karıştırın
Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın
Yahniyi su teresi yerine sevdiğiniz başka bir aromalı otla da hazırlıyabilirsiniz
Kuzu kulağı, fesleğen, taze kekik ve frenk soğanı gibi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul