Konu
:
Fırında Kalkan
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kalkan
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kalkan
Fırında kalkan
Fırında kalkan
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
180 gram havuç
250 gram sap kereviz
250 gram domates
1 adet limon
450 gram pancar
1 yemek kaşığı rezene tohumu
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml
balık suyu
1 adet kalkan balığı
150 ml
beyaz şarap
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyin ve 1/2 cm
kalınlıkta verevine dilimleyin
Kerevizi yıkayın ve enine 1/2 cm
kalınlıkta doğrayın
Arpacık soğanlarını soyup ince ince kıyın
Domatesleri yıkayın ve sap kısımlarını kesip çıkarın
İri iri doğrayın
Limonları ikiye bölün, suyunu sıkın
Rezene tohumunu bir havanda döğüp yağsız olarak 30 saniye kavurun
Balığı yıkayıp kurulayın
Kalkanın her iki tarafına limon suyu serpip tuz ve karabiberleyin
Büyük ve geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp kalkanın önce sırt tarafını 1 dakika kızartın
Daha sonra çevirip 2 dakika daha kızartın
Sonra da dışarı alın
Havuç, kereviz, arpacık soğanı, domates ve rezene tohumunu tavaya koyun, 1 dakika kavurun, tuz ve karabiberle tatlandırın
Beyaz şarabı ilave edin
Kalkanı beyaz tarafı yukarı gelecek şekilde sebzelerin üzerine yerleştirin
Önceden 200 ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında, 25 dakika pişirin
Tereyağı ve balık suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika daha pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul