Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kalkan

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kalkan



Fırında kalkan
Fırında kalkan

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

180 gram havuç
250 gram sap kereviz
250 gram domates
1 adet limon
450 gram pancar
1 yemek kaşığı rezene tohumu
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml balık suyu
1 adet kalkan balığı
150 ml beyaz şarap
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Havuçları temizleyin ve 1/2 cm kalınlıkta verevine dilimleyin Kerevizi yıkayın ve enine 1/2 cm kalınlıkta doğrayın
Arpacık soğanlarını soyup ince ince kıyın Domatesleri yıkayın ve sap kısımlarını kesip çıkarın İri iri doğrayın Limonları ikiye bölün, suyunu sıkın
Rezene tohumunu bir havanda döğüp yağsız olarak 30 saniye kavurun
Balığı yıkayıp kurulayın Kalkanın her iki tarafına limon suyu serpip tuz ve karabiberleyin
Büyük ve geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp kalkanın önce sırt tarafını 1 dakika kızartın
Daha sonra çevirip 2 dakika daha kızartın Sonra da dışarı alın Havuç, kereviz, arpacık soğanı, domates ve rezene tohumunu tavaya koyun, 1 dakika kavurun, tuz ve karabiberle tatlandırın Beyaz şarabı ilave edin
Kalkanı beyaz tarafı yukarı gelecek şekilde sebzelerin üzerine yerleştirin Önceden 200 ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında, 25 dakika pişirin Tereyağı ve balık suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika daha pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla