Konu: Dana Rulo
Yalnız Mesajı Göster

Dana Rulo

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Rulo



Dana rulo
Dana rulo

Hazırlama süresi 1 saat 30
4 kişilik
Malzemeler:
  • 300 gram soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 ml süt
  • 150 gram kızarmış ekmek
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze kekik
  • 4 dilim bonfile
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 150 gram krema
  • muskat
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Rulonun içini hazırlamak için soğanları soyup ince kıyın 4 yemek kaşığı kıyılmış soğanı eritilmiş tereyağında şeffaflaşıncaya kadar kavurun Sütü ilave edin, ısınınca ateşten alın
Kızarmış ekmekleri küçük parçalar halinde doğradıktan sonra, soğanlı sütü üzerine döküp 15 dakika bekletin
Maydanoz ve kekik yapraklarını ince kıyın, 3 yemek kaşığı kadarını ayırın Kalanları yumurtayla birlikte ekmekli sütün içine katıp karıştırın Tuz, karabiber, muskat ile tatlandırın
Et dilimlerini 2 folyo arasında döğerek yassıltın Her iki tarafına tuz ve karabiber serpiştirin Etin bir yüzüne ince bir tabaka halinde hardal sürün
Ekmekli harcı etlerin ortasına uzunlamasına yayın Etin dar kenarlarını harcın üzerine kapatın, eti uzunlamasına rulo halinde sarın, bir kürdanla sıkıca tutturun
Etlerin her iki tarafını kızdırılmış sıvı yağda kızartın, ayırdığınız soğanları içine katıp hafifçe pembeleştirin 200 ml et suyunu üzerine dökün, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 45 dakika pişirin Pişme süresinin yarısında kalan et suyunu da ilave edin ve ruloları çevirin
Taze soğanı temizleyin, verevine dilimleyin Ruloları tencereden çıkarıp sıcak bir yerde bekletin Sosu ve soğanı püre haline getirin, süzgeçten geçirin
Krema ve taze soğanla 2 dakika kaynatın Tuz, karabiber, muskat ilave edin Ruloyu hazırladığınız sos ve kıyılmış taze otlarla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla