Konu
:
Karidesli Avakoda Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Avakoda Püresi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Avakoda Püresi
Karidesli avakoda püresi
Karidesli avakoda püresi
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
3 adet olgun avakado
5 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarmısak
100 gram krema
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 demet tere
3 sap dereotu
250 gram karides
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Avokadoları ikiye bölün
Çekirdeklerini çıkarın ve meyvenin etini bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırın
4 yarım avokadonun kabuğunu saklayın
Çıkardığınız avokado içini bir kaseye alın
Sarmısağı soyup ince kıyın
Avokado ve sarmısağı, 3 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ile püre haline getirin
Kremayı içine karıştırın
Soğanı ve tereyi ince kıyın, 1 yemek kaşığı kadarını süs için bir kenara ayırın
Dereotu yapraklarını ince kıyın
Soğan, dereotu, kıyılmış tere ve karidesleri bir kasede karıştırın
Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ile tadlandırın
Avokado püresini yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve sakladığınız avokado kabuklarının içine sıkın
Karidesleri malzemenin üzerine yerleştirin
Servisten önce ayırdığınız tere ile süsleyin
Yeterli olgunluğa erişmiş avokadolar, üzerlerine
parmakla basıldığında içe doğru çökerler
Avokado pürenizi bir süre saklamak
isterseniz üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin ve buzdolabına koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul