Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Avakoda Püresi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Avakoda Püresi



Karidesli avakoda püresi
Karidesli avakoda püresi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

3 adet olgun avakado
5 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarmısak
100 gram krema
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 demet tere
3 sap dereotu
250 gram karides
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Avokadoları ikiye bölün Çekirdeklerini çıkarın ve meyvenin etini bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırın 4 yarım avokadonun kabuğunu saklayın Çıkardığınız avokado içini bir kaseye alın
Sarmısağı soyup ince kıyın Avokado ve sarmısağı, 3 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ile püre haline getirin Kremayı içine karıştırın
Soğanı ve tereyi ince kıyın, 1 yemek kaşığı kadarını süs için bir kenara ayırın
Dereotu yapraklarını ince kıyın Soğan, dereotu, kıyılmış tere ve karidesleri bir kasede karıştırın
Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ile tadlandırın
Avokado püresini yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve sakladığınız avokado kabuklarının içine sıkın
Karidesleri malzemenin üzerine yerleştirin
Servisten önce ayırdığınız tere ile süsleyin
Yeterli olgunluğa erişmiş avokadolar, üzerlerine
parmakla basıldığında içe doğru çökerler Avokado pürenizi bir süre saklamak
isterseniz üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin ve buzdolabına koyun

Alıntı Yaparak Cevapla