Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten



Fasulye salatası ve bonfile graten
Fasulye salatası ve bonfile graten

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
565 kalori Malzemeler:

500 gr yeşil fasulye
2 tane sarı dolmalık biber
2 adet soğan
30 ml sirke
2 tatlı kaşığı hardal
50 ml zeytinyağı
4 adet domates (250 gr)
2 adet mozarella (120’şer gr)
1 demet fesleğen
8 dilim dana bonfile (80’er gr)
20 ml sıvı yağ (ya da margarin)
tuz

Hazırlanışı:
+ Fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye ayırın Temizlediğiniz fasulyeleri kaynar tuzlu suda 6-8 dakika haşlayın Biberleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın Sebze soyacağı ile kabuklarını soyup şerit kesin
+ Soğanları önce ikiye bölün, sonra dilimlere kesin Fasulyeyi süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra bir kasede biber ve soğanla karıştırın
+ Sirke, tuz, biber, hardal, zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp salata ile karıştırın
+ 2 domatesi dilimleyin 2 domatesi ortadan kesip, çekirdeklerini çıkartın Domatesi şerit doğrayıp salataya ekleyin Mozarellayı dilimlere kesin Fesleğen yapraklarını dallarından ayırın
+ Etlere tuz ve biber ekin 20 ml yağda etlerin her iki tarafını 2’şer dakika kızartın Kızarttığınız etleri bir tepsiye alıp üstlerini sırayla domates, fesleğenlerin yarısı ve mozarella ile kaplayın
+ Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında etlerin üstlerini 3-5 dakika kızartın
+ Kalan fesleğen yapraklarını salataya serpiştirip, yanında et ve baget ekmeği ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla