Konu
:
Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten
Fasulye salatası ve bonfile graten
Fasulye salatası ve bonfile graten
Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
565 kalori Malzemeler:
500 gr
yeşil fasulye
2 tane sarı dolmalık biber
2 adet soğan
30 ml
sirke
2 tatlı kaşığı hardal
50 ml
zeytinyağı
4 adet domates (250 gr
)
2 adet mozarella (120’şer gr
)
1 demet fesleğen
8 dilim dana bonfile (80’er gr
)
20 ml
sıvı yağ (ya da margarin)
tuz
Hazırlanışı:
+ Fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye ayırın
Temizlediğiniz fasulyeleri kaynar tuzlu suda 6-8 dakika haşlayın
Biberleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın
Sebze soyacağı ile kabuklarını soyup şerit kesin
+ Soğanları önce ikiye bölün, sonra dilimlere kesin
Fasulyeyi süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra bir kasede biber ve soğanla karıştırın
+ Sirke, tuz, biber, hardal, zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp salata ile karıştırın
+ 2 domatesi dilimleyin
2 domatesi ortadan kesip, çekirdeklerini çıkartın
Domatesi şerit doğrayıp salataya ekleyin
Mozarellayı dilimlere kesin
Fesleğen yapraklarını dallarından ayırın
+ Etlere tuz ve biber ekin
20 ml
yağda etlerin her iki tarafını 2’şer dakika kızartın
Kızarttığınız etleri bir tepsiye alıp üstlerini sırayla domates, fesleğenlerin yarısı ve mozarella ile kaplayın
+ Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında etlerin üstlerini 3-5 dakika kızartın
+ Kalan fesleğen yapraklarını salataya serpiştirip, yanında et ve baget ekmeği ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul