Konu
:
Somonlu Pazı Fırın
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Pazı Fırın
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Pazı Fırın
Somonlu pazı fırın
Somonlu pazı fırın
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
700 gram patates
1 demet büyük pazı
500 gram somon fileto
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
40 gram un
40 gram margarin
1 gram margarin
5 su bardağı süt
tuz
karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın ama çok yumuşamamasına dikkat edin
Kabuklarını soyun, dilimleyin
Pazı yapraklarının saplarını kesip ayırın
Kalan kısmını 1dk
kaynar tuzlu suda bekletip soğuk suya tutun
Suyunu süzün ve 2 cm
eninde şeritler halinde kesin
Somon balığını dilimleyin, tuz ve karabiber serpin
Unu margarin ile kavurun
Sütü ılıtıp yedirerek una ekleyin
Tuz, biber muskat ilave edin
100 gr
peyniri sosta eritin, ocaktan indirin ve yumurtayı çırparak sosa karıştırın
Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın
Önce patates sonra pazının yarısını kaba yerleştirin
Tuz, karabiber ekip, bir miktar sos dökün
Üzerine somon dilimlerini dizin, somonların üzerine tekrar patates ve pazı koyun
Tekrar tuz, karabiber ektikten sonra kalan sosu dökün
En üste 50 gr
peynir serpiştirin
180c ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 40dk pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul