Yalnız Mesajı Göster

Somonlu Pazı Fırın

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Pazı Fırın



Somonlu pazı fırın
Somonlu pazı fırın

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

700 gram patates
1 demet büyük pazı
500 gram somon fileto
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
40 gram un
40 gram margarin
1 gram margarin
5 su bardağı süt
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın ama çok yumuşamamasına dikkat edin Kabuklarını soyun, dilimleyin Pazı yapraklarının saplarını kesip ayırın Kalan kısmını 1dk kaynar tuzlu suda bekletip soğuk suya tutun Suyunu süzün ve 2 cm eninde şeritler halinde kesin Somon balığını dilimleyin, tuz ve karabiber serpin
Unu margarin ile kavurun Sütü ılıtıp yedirerek una ekleyin Tuz, biber muskat ilave edin 100 gr peyniri sosta eritin, ocaktan indirin ve yumurtayı çırparak sosa karıştırın
Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın Önce patates sonra pazının yarısını kaba yerleştirin Tuz, karabiber ekip, bir miktar sos dökün Üzerine somon dilimlerini dizin, somonların üzerine tekrar patates ve pazı koyun Tekrar tuz, karabiber ektikten sonra kalan sosu dökün En üste 50 gr peynir serpiştirin 180c ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 40dk pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla