Konu
:
Midye Graten
Yalnız Mesajı Göster
Midye Graten
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Graten
Midye graten
Midye graten
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
48 adet iri midye
1 yemek kaşığı maydanoz
tuz
karabiber
2 su bardağı sek beyaz şarap
3 adet soğan
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gram ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı acı biber sosu
Hazırlanışı:
Temizlenmiş midyeleri 1 bardak şarap, 2 adet halka halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ile pişirin
Midye kabuklarının birer yarılarını çıkartın
Ispanağı ayıklayın, iyice yıkayın ve süzün
Kalan soğanları ince kıyın
Sarmısağı ezin, soğan ve sarmısağı sıvı yağda 1-2 dakika çevirin
Ispanağı ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Ispanaklar su salana kadar ağzı kapalı olarak pişirin ve süzün
Yumurta sarısını 1 bardak beyaz şarap ile benmaride kremamsı olana kadar çırpın
Tereyağını küçük bir tencerede eritin, yumurta sarılı karışımı parlak bir görünüm alana kadar çırparak yavaş yavaş içine ilave edin
Tuz ve acı biber sosu ile tatlandırın
Maydanozu incecik kıyın
Ispanağı dört adet ısıya dayanıklı tabağın ortalarına taksim edin
Etrafına halka şeklinde 10ar adet midye dizin
Hazırladığınız sosu üzerlerine dökün
Fırının ızgarasında üzerleri kızarıncaya kadar 12 dakika tutun
Karabiber serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul