Konu
:
Dana Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Dana Yahni
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Yahni
Dana yahni
Dana yahni
Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:
400 gram havuç
250 gram kereviz
1/2 litre kırmızı şarap
3 dal biberiye
6 dal kekik
600 gram bebe havucu
3 adet şalgam
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
1
5 kilogram dana kuşbaşı
400 gram soğan
4 diş sarmısak
8 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğan sarmısak ve kerevizi soyun, temizleyin ve küb doğrayın
Etlerin her tarafını tuzlayıp biberleyin
4 yemek kaşığı yağı büyük bir tavada kızdırın
Etlerin her iki tarafını porsiyonlar halinde kuvvetli ateşte kızartın, tavadan alın
Tavayı temizleyin
Kalan yağı kızdırın, sebzeleri kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın
Domates salçasını da ekleyip biraz kavurun
Kırmızı şarabı azar azar sebzelerin üzerine dökün ve her ekleyişinizde bir taşım kaynatın
Son olarak etleri, biberiye ve kekik dallarını da ilave edin
1/2 litre su koyun
Kapağı hafif açık bırakarak kısık ateşte 2 saat pişmeye bırakın
Bu sırada, aralıklı olarak, toplam 1 lt
daha su koyun
Her defasında etleri çevirmelisiniz
Bir yandan da şalgam ve havuçları soyun
İkiye bölün ve 1/2 cm
kalınlıkta dilimleyin
İkisini de, kaynar tuzlu suda 1 tatlı kaşığı şeker ekleyerek 5-6 dakika haşlayın
Sebzelerin suyunu dökün, ve süzülmeye bırakın
Et parçalarını tavadan alın, hafiften soğumaya bırakın
Pişirme suyunu ve sebzeleri ezerek ince bir süzgeçten geçirin
Maydanozu irice kıyın
Şalgam ve havuçları ete ilave edip tuzlayıp biberleyin
Kıyılmış maydanozu üzerine serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul