Konu
:
Bearnez Soslu Rozbif
Yalnız Mesajı Göster
Bearnez Soslu Rozbif
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bearnez Soslu Rozbif
Bearnez Soslu Rozbif
Bearnez Soslu Rozbif
Hazırlama süresi 30 dk
4 kişilik
Malzemeler:
200 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı beyaz tane biber
1 adet arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
4 adet yumurta sarısı
1-2 yemek kaşığı limon suyu
1 demet taze tarhunotu
200 gram ince dilimlenmiş rozbif
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencerede eritin
Bir taşım kaynatın, orta ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın
10 dakika sonunda tereyağının bir kısmı dibe çökmüş olmalı
Tülbentle kaplanmış bir süzgeçten tereyağını temiz bir tencereye süzerek süzgecin üzerinde biriken kısmını atın
Böylece 150 ml
sadeyağ elde etmiş olacaksınız
Tane biberleri bir havanda kabaca dövün
Arpacık soğanını soyup ince halka şeklinde dilimleyin
Biber ve soğanı sıvıyağ ile birlikte bir tencereye alın, hafif pembeleştirin
Üzerine sirke ve 100 ml
su dökün, tenceredeki sıvı miktarı yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın
Yumurta sarısını bir çırpma kabına koyun
Ilıklaşmış sirkeli karışımı ince bir süzgeçten geçirerek yumurtanın üzerine döküp karıştırın
Benmari üzerinde kalınlaşana kadar 2-3 dakika çırpın
Hafif soğumaya bırakın
Yumurtalı karışım ve tereyağı aynı sıcaklığa gelinceye kadar bekleyin
Tereyağını önce damla damla, daha sonra ince bir sicim halinde akıtarak (bu arada devamlı çırpmalısınız) sosa yedirin
Tuz, karabiber ve limon suyu katın
Tarhunotu yapraklarını saplarından ayırıp incecik kıyın
Sosa ekleyip karıştırın
Rozbif ile servis yapın
Kapari ile hazırlanmış fırın patates ile sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul