Yalnız Mesajı Göster

Bearnez Soslu Rozbif

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bearnez Soslu Rozbif



Bearnez Soslu Rozbif
Bearnez Soslu Rozbif

Hazırlama süresi 30 dk
4 kişilik
Malzemeler:
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı beyaz tane biber
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 demet taze tarhunotu
  • 200 gram ince dilimlenmiş rozbif
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencerede eritin Bir taşım kaynatın, orta ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın 10 dakika sonunda tereyağının bir kısmı dibe çökmüş olmalı
Tülbentle kaplanmış bir süzgeçten tereyağını temiz bir tencereye süzerek süzgecin üzerinde biriken kısmını atın Böylece 150 ml sadeyağ elde etmiş olacaksınız Tane biberleri bir havanda kabaca dövün Arpacık soğanını soyup ince halka şeklinde dilimleyin Biber ve soğanı sıvıyağ ile birlikte bir tencereye alın, hafif pembeleştirin Üzerine sirke ve 100 ml su dökün, tenceredeki sıvı miktarı yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın
Yumurta sarısını bir çırpma kabına koyun Ilıklaşmış sirkeli karışımı ince bir süzgeçten geçirerek yumurtanın üzerine döküp karıştırın Benmari üzerinde kalınlaşana kadar 2-3 dakika çırpın Hafif soğumaya bırakın Yumurtalı karışım ve tereyağı aynı sıcaklığa gelinceye kadar bekleyin Tereyağını önce damla damla, daha sonra ince bir sicim halinde akıtarak (bu arada devamlı çırpmalısınız) sosa yedirin Tuz, karabiber ve limon suyu katın Tarhunotu yapraklarını saplarından ayırıp incecik kıyın Sosa ekleyip karıştırın Rozbif ile servis yapın Kapari ile hazırlanmış fırın patates ile sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla