Konu
:
Demdeme
Yalnız Mesajı Göster
Demdeme
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Demdeme
Demdeme
Demdeme
Hazırlama süresi 50 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
1 adet et suyu (tablet)
60 gram margarin
4 adet kuru soğan
4 adet havuç
4 adet domates
4 adet yeşil dolmalık biber
6 adet patates
1/4 adet lahana
4 diş sarmısak
1 avuç ayva
1/2 demet maydanoz
1/2 demet fesleğen
1/2 demet dereotu
1 kilogram dana kuşbaşı
tuz
Demdemeyi, Kırgız mutfağında önemli bir yeri olan "çalap"la birlikte servis yapabilirsiniz
Çalap 1200 ml
maden sodasına 350 gr
süzme yoğurt katılarak hazırlanır
Hazırlanışı:
Eti yıkayın, süzün ve büyük bir tencereye yerleştirin
Soğanı halka şeklinde doğrayın
Patatesleri soyun
Havucu soyun ve dilimleyin
Domatesleri soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın
Biberleri dörde kesip çekirdeklerini ayıklayın
Ayvayı dilimleyin
Sarmısakları ikiye kesin
Lahanayı 4e kesin
Ayva hariç tüm malzemeyi etin üzerine tencereye koyun
Margarini parçalar halinde kesip sebzelerin üzerine koyun
Et suyunu 1 su bardağı suda eritip ilave edin, tuzla tatlandırıp kısık ateşte 1 saat pişirin
Ayvaları ilave edip 20 dakika daha pişirmeye devam edin
Fesleğen, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın ve servis öncesi üzerine serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul