Konu: Demdeme
Yalnız Mesajı Göster

Demdeme

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Demdeme



Demdeme
Demdeme

Hazırlama süresi 50 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
  • 1 adet et suyu (tablet)
  • 60 gram margarin
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet havuç
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil dolmalık biber
  • 6 adet patates
  • 1/4 adet lahana
  • 4 diş sarmısak
  • 1 avuç ayva
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet fesleğen
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • tuz
Demdemeyi, Kırgız mutfağında önemli bir yeri olan "çalap"la birlikte servis yapabilirsiniz Çalap 1200 ml maden sodasına 350 gr süzme yoğurt katılarak hazırlanır

Hazırlanışı:
Eti yıkayın, süzün ve büyük bir tencereye yerleştirin Soğanı halka şeklinde doğrayın Patatesleri soyun Havucu soyun ve dilimleyin Domatesleri soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın Biberleri dörde kesip çekirdeklerini ayıklayın Ayvayı dilimleyin Sarmısakları ikiye kesin Lahanayı 4e kesin Ayva hariç tüm malzemeyi etin üzerine tencereye koyun
Margarini parçalar halinde kesip sebzelerin üzerine koyun Et suyunu 1 su bardağı suda eritip ilave edin, tuzla tatlandırıp kısık ateşte 1 saat pişirin Ayvaları ilave edip 20 dakika daha pişirmeye devam edin
Fesleğen, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın ve servis öncesi üzerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla