Konu
:
Kabaklı Kuzu Külbastı
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Kuzu Külbastı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Kuzu Külbastı
Kabaklı kuzu külbastı
Kabaklı kuzu külbastı
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
8 adet kuzu külbastı
800 gram domates
800 gram kabak
100 ml
beyaz şarap
100 ml
sıvı yağ
80 gram tereyağı
3 yemek kaşığı et suyu
1 yemek kaşığı kekik
Hazırlanışı:
Domates ve kabakları yıkayıp halka halka doğrayın, yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerini bir fırça yardımıyla yağlayın ve kekik serpin
Önceden 210ø ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Külbastıların her iki tarafına tuz ve karabiber ekin
Una bulayıp 30 gr
kızgın tereyağında kızartın ve sebzelerin üzerine dizin
Fırının sıcaklığını 180ø ye indirip 15 dakika daha pişirin
Bu arada külbastıların piştiği tavadaki yağı dökmeden üzerine şarabı ve et suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın
İçine parça parça, kalan tereyağını ilave edin
Gerekirse yeniden tuz ve karabiber ekin
Her tabağa sebzeli 2 adet kuzu külbastı koyun
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul