Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Kuzu Külbastı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Kuzu Külbastı



Kabaklı kuzu külbastı
Kabaklı kuzu külbastı

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
8 adet kuzu külbastı
800 gram domates
800 gram kabak
100 ml beyaz şarap
100 ml sıvı yağ
80 gram tereyağı
3 yemek kaşığı et suyu
1 yemek kaşığı kekik

Hazırlanışı:
Domates ve kabakları yıkayıp halka halka doğrayın, yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerini bir fırça yardımıyla yağlayın ve kekik serpin Önceden 210ø ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Külbastıların her iki tarafına tuz ve karabiber ekin Una bulayıp 30 gr kızgın tereyağında kızartın ve sebzelerin üzerine dizin Fırının sıcaklığını 180ø ye indirip 15 dakika daha pişirin
Bu arada külbastıların piştiği tavadaki yağı dökmeden üzerine şarabı ve et suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın
İçine parça parça, kalan tereyağını ilave edin Gerekirse yeniden tuz ve karabiber ekin
Her tabağa sebzeli 2 adet kuzu külbastı koyun Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla