Konu
:
Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile
Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile
Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile
Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
361 kalori Malzemeler:
2 adet kabak (250’şer gram)
1 adet yeşil lahana (500 gr
)
60 ml
portakal suyu
10 gr
portakal kabuğu rendesi
10 gr
şeker
20 ml
zeytinyağı
30 gr
kurutulmuş domates
1/2 demet nane
600 gr
kuzu bonfile
4 küçük dal biberiye
30 ml
sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
+ Kabakları temizleyip, bütün olarak kaynar tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın
+ Bu arada lahanayı dörde bölüp ortasındaki sert kısmı çıkartın
Lahanayı ince şerit doğrayın
Portakal suyunu, rendesini, tuz, biber, şeker ve zeytinyağı ile karıştırın
Lahanaları bu sosla 3-5 dakika ovuşturun
+ Kabakları soğuk sudan geçirip, uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlere kesin
+ Domatesleri uzunlamasına ikiye bölüp dilimlere kesin
Yağı süzülmüş domatesleri ve nane yapraklarını şerit doğrayıp kabakla beraber lahanaya ekleyin
+ Etlere tuz ve biber ekin
30 ml
yağda biberiye dalları ile etlerin her iki tarafını 3-4 dakika kızartın
+ Tavadan çıkartıp, alüminyum folyoya sarıp 5 dakika dinlendirin
Servis tabağına alıp salatayla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul