Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile



Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile
Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
361 kalori Malzemeler:

2 adet kabak (250’şer gram)
1 adet yeşil lahana (500 gr)
60 ml portakal suyu
10 gr portakal kabuğu rendesi
10 gr şeker
20 ml zeytinyağı
30 gr kurutulmuş domates
1/2 demet nane
600 gr kuzu bonfile
4 küçük dal biberiye
30 ml sıvı yağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
+ Kabakları temizleyip, bütün olarak kaynar tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın
+ Bu arada lahanayı dörde bölüp ortasındaki sert kısmı çıkartın Lahanayı ince şerit doğrayın Portakal suyunu, rendesini, tuz, biber, şeker ve zeytinyağı ile karıştırın Lahanaları bu sosla 3-5 dakika ovuşturun
+ Kabakları soğuk sudan geçirip, uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlere kesin
+ Domatesleri uzunlamasına ikiye bölüp dilimlere kesin Yağı süzülmüş domatesleri ve nane yapraklarını şerit doğrayıp kabakla beraber lahanaya ekleyin
+ Etlere tuz ve biber ekin 30 ml yağda biberiye dalları ile etlerin her iki tarafını 3-4 dakika kızartın
+ Tavadan çıkartıp, alüminyum folyoya sarıp 5 dakika dinlendirin Servis tabağına alıp salatayla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla