Yalnız Mesajı Göster

Biber Dolgulu Köfte

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Dolgulu Köfte



Biber dolgulu köfte
Biber dolgulu köfte

Hazırlama süresi 1 saat 20
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber
  • 3-4 adet kırmızı acı biber
  • 80 gram arpacık soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 5 dal taze kekik
  • 10 gram tereyağı
  • 100 ml süt
  • 600 gram kuzu kıyması
  • 80 gram galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Köftenin dolgu malzemesini hazırlamak için dolmalık biberleri dörde bölün Çekirdek kısımlarını çıkarıp derisi üstte kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında 6-8 dakika biberlerin üstünde siyah benekler oluşuncaya kadar tutunBiberleri bir buzdolabı poşetinin ağzını kapatarak 5 dakikayumuşamaya bırakın Biberlerin kabuklarını soyun ve ince doğrayın Acı biberleri uzunlamasına yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarıp ince kıyın ve diğer biberlerle karıştırın
Arpacık soğanlarını soyup ince doğrayın Sarmısağı soyup dövün Kekeik yapraklarını saplarından ayırıp ince kıyın tereyağını bir tencerede eritin soğan ve sarmısağı yağda şeffaflaşaan kadar, 2 dakika çevirin Üzerine sütü döküp bir taşım kaynatın ve kenara alın
Kıymayı kekik 50 gr galeta unu, yumurta ve sütlü soğan ile karıştırın, tuzlayıp biberleyin
Kıymalı harcı 12 parçaya bölün Her parçanın ortasına 1 tatlı kaşığı kadar biberli karışımdan koyup biberli karışım içte kalacxak şekilde etrafını kıymalı harçla kapatın
Köfteleri kalan galeta ununa bulayın ve yağda orta ateşte her iki tarafını kızartın Bir tepsiye yerleştirip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin Köfteleri fırından alıp turplu patates salatası ile sofraya getirin

Alıntı Yaparak Cevapla