Konu
:
Mornay Soslu Ton Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Mornay Soslu Ton Balığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mornay Soslu Ton Balığı
Mornay soslu ton balığı
Mornay soslu ton balığı
Hazırlama süresi 25 dakika
4 adet
Malzemeler:
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
375 ml
süt
425 gram ton balığı
60 gram tereyağı
1 adet soğan
30 gram un
1 adet sap kereviz
1/4 çay kaşığı muskat
80 ml
krema
2-3 yemek kaşığı salatalık turşusu
15 gram taze maydanoz
100 gram çedar peyniri
40 gram taze ekmek
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın
Soğan ve sap kerevizi küçük küçük doğrayın
Sütü, defne yaprağını ve tane karabiberleri orta boy bir tencereye koyun
Ağır ateşte ısıtın ve kaynar kaynamaz ateşten alın
15 dakika demlenmeye bırakın
Defenin ve karabiberin lezzetini almış sütü süzün ve bir kenarda bekletin
Ton balığı (tuzlu suda konserve) konservesini bir kaba alın
Tuzlu suyu saklayın
Ton balığını bir çatal yardımıyla parçalayın
Tereyağını orta boy bir tavada eritin
Soğanı ve kerevizi ekleyin
5 dakika boyunca, içindekiler yumuşayana kadar ısıtın
Unu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin
Tencereyi ateşten alın
Sütü ve ton balığının tuzlu suyunu ağır ağır karıştırarak ekleyin
Kabı tekrar ateşe koyun
Karışımı kaynatıp kalınlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin
2-3 dakika boyunca yavaş yavaş kaynatın
Muskatı, kremayı, salatalık turşusunu (isteğe bağlı) doğranmış maydanozu ve rendelenmiş paynirin yarısnı ilave edin
Ateşten alın ve ton balığıyla birlikte karıştırın
Tuz ve biber ekleyin
Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün
Kalan peynirin tamamını ve ufalanmış ekmeği en üste serpin
15 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar fırında pişirin
Pilav veya makarna ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul