Yalnız Mesajı Göster

Mornay Soslu Ton Balığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mornay Soslu Ton Balığı



Mornay soslu ton balığı
Mornay soslu ton balığı

Hazırlama süresi 25 dakika
4 adet
Malzemeler:

1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
375 ml süt
425 gram ton balığı
60 gram tereyağı
1 adet soğan
30 gram un
1 adet sap kereviz
1/4 çay kaşığı muskat
80 ml krema
2-3 yemek kaşığı salatalık turşusu
15 gram taze maydanoz
100 gram çedar peyniri
40 gram taze ekmek

Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın Soğan ve sap kerevizi küçük küçük doğrayın Sütü, defne yaprağını ve tane karabiberleri orta boy bir tencereye koyun Ağır ateşte ısıtın ve kaynar kaynamaz ateşten alın 15 dakika demlenmeye bırakın Defenin ve karabiberin lezzetini almış sütü süzün ve bir kenarda bekletin
Ton balığı (tuzlu suda konserve) konservesini bir kaba alın Tuzlu suyu saklayın Ton balığını bir çatal yardımıyla parçalayın
Tereyağını orta boy bir tavada eritin Soğanı ve kerevizi ekleyin 5 dakika boyunca, içindekiler yumuşayana kadar ısıtın Unu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin
Tencereyi ateşten alın Sütü ve ton balığının tuzlu suyunu ağır ağır karıştırarak ekleyin Kabı tekrar ateşe koyun Karışımı kaynatıp kalınlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin 2-3 dakika boyunca yavaş yavaş kaynatın
Muskatı, kremayı, salatalık turşusunu (isteğe bağlı) doğranmış maydanozu ve rendelenmiş paynirin yarısnı ilave edin Ateşten alın ve ton balığıyla birlikte karıştırın Tuz ve biber ekleyin
Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün Kalan peynirin tamamını ve ufalanmış ekmeği en üste serpin 15 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar fırında pişirin Pilav veya makarna ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla