Yalnız Mesajı Göster

Tatlı-Ekşi Mercimekli Sudak Filetosu

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı-Ekşi Mercimekli Sudak Filetosu



Tatlı-ekşi mercimekli sudak filetosu
Tatlı-ekşi mercimekli sudak filetosu

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet portakal
  • 250 gram mercimek
  • 4 adet sudak fileto
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
  • 2-3 tatlı kaşığı bal
  • un
  • 20 gram tereyağı
  • 200 ml beyaz şarap
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Havucu soyup küp doğrayın 1 portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
Tereyağını küçük bir tencerede eritin, havucu 5 dakika yağda soteleyin
Mercimeği yıkayıp içine ilave edin Üzerine 100 ml beyaz şarap ve 200 ml su koyun Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 20 dakika pişirin Sık sık karıştırın
Bu arada, sudak filetolarını dörder parçaya ayırın, derisini bıçakla çizin Üzerine tuz-biber serpiştirin
Balıkları una bulayın, unun fazlasını iyice silkeleyin
Bir tavada yağı kızdırın, balıkların her iki tarafını 4 dakika kızartıp tavadan çıkarın Sıcak bir yerde bekletin
Yumurta sarısı, portakal suyu ve 100 ml beyaz şarabı metal bir çırpma kabına alın
Çırpma kabını benmaride köpüklenene kadar mikserle çırpın Limon suyu, tuz ve karabiber ile tadlandırın
Bir portakalı beyaz kısmının tümünü de alacak şekilde bıçakla soyun Portakal dilimlerini fileto şeklinde (tüm ince zarlarını alarak) çıkarın
Mercimekli sebzeyi tuz, karabiber, zencefil ve bal ile tadlandırın Portakal filetolarını da ilave edin
Sudak balığı ve beyaz şaraplı sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla