Konu
:
Tatlı-Ekşi Mercimekli Sudak Filetosu
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı-Ekşi Mercimekli Sudak Filetosu
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı-Ekşi Mercimekli Sudak Filetosu
Tatlı-ekşi mercimekli sudak filetosu
Tatlı-ekşi mercimekli sudak filetosu
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet portakal
250 gram mercimek
4 adet sudak fileto
1 yemek kaşığı limon suyu
1-2 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
2-3 tatlı kaşığı bal
un
20 gram tereyağı
200 ml
beyaz şarap
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta sarısı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havucu soyup küp doğrayın
1 portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
Tereyağını küçük bir tencerede eritin, havucu 5 dakika yağda soteleyin
Mercimeği yıkayıp içine ilave edin
Üzerine 100 ml
beyaz şarap ve 200 ml
su koyun
Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Sık sık karıştırın
Bu arada, sudak filetolarını dörder parçaya ayırın, derisini bıçakla çizin
Üzerine tuz-biber serpiştirin
Balıkları una bulayın, unun fazlasını iyice silkeleyin
Bir tavada yağı kızdırın, balıkların her iki tarafını 4 dakika kızartıp tavadan çıkarın
Sıcak bir yerde bekletin
Yumurta sarısı, portakal suyu ve 100 ml
beyaz şarabı metal bir çırpma kabına alın
Çırpma kabını benmaride köpüklenene kadar mikserle çırpın
Limon suyu, tuz ve karabiber ile tadlandırın
Bir portakalı beyaz kısmının tümünü de alacak şekilde bıçakla soyun
Portakal dilimlerini fileto şeklinde (tüm ince zarlarını alarak) çıkarın
Mercimekli sebzeyi tuz, karabiber, zencefil ve bal ile tadlandırın
Portakal filetolarını da ilave edin
Sudak balığı ve beyaz şaraplı sos ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul