09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi - Mantarlı Tavuk Güveç Nasıl Yapılır, Pişirilir
Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi - Mantarlı Tavuk Güveç Nasıl Yapılır, Pişirilir
Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi - Mantarlı Tavuk Güveç Nasıl Yapılır, Pişirilir
Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Resimli

Güveç Malzemeleri :
600 gr Tavuk göğsü
200 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet domates
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve baharat
Tavuk Güveci Yapılışı :
Piliç etini kuşbaşı doğrayalım Bir tencereye, sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ilave edelim Pembeleşinceye kadar kavurup, tavuk etlerini ilave edelim
Tavuklar kızarınca, doğranmış biber, ve dörde bölünmüş mantarları ilave edelim 3-4 dakika kavuralım Kuşbaşı doğranmış domatesleri, baharatları, suyu, ve tuzunu katalım Yemeğimizi 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, güveç kaplarına dökelim
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım…
|
|
|