Yalnız Mesajı Göster

Parmesan Soslu Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmesan Soslu Balık



Parmesan soslu balık
Parmesan soslu balık

Hazırlama süresi
Malzemeler:

70 gram arpacık soğanı
30 ml zeytinyağı
100 ml beyaz şarap
100 ml balık suyu
150 ml kremşanti
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
8 adet küçük boy kırmızı barbunya balığı
40 gram irmik
60 ml zeytinyağı
3 dal fesleğen
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Arpacık soğanları küp şeklinde kesin Zeytinyağını bir tencerede ısıtın Arpacık soğanlarını kavurun Üstüne beyaz şarabı dökün ve 1/3’i kalana kadar kavurmaya devam edin
Balık suyunu ve krem şantiyi üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika pişirin Parmesan peynirini içine ekleyin
Sosu 5 dakika pişirmeye devam edin Daha sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak tutun
Barbunya balıklarının her iki tarafını irmikle bulayın Zeytinyağını ısıtın Barbunyaların her iki tarafını orta ateşte 2 dakika kızartın Daha sonra tuzlayıp biberleyin
Parmesan sosunu blender yardımıyla püre halinde getirin
Barbunyaları hazırladığınız sosla beraber önceden ısıttığınız tabaklara koyun
Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla