Konu
:
Parmesan Soslu Balık
Yalnız Mesajı Göster
Parmesan Soslu Balık
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmesan Soslu Balık
Parmesan soslu balık
Parmesan soslu balık
Hazırlama süresi
Malzemeler:
70 gram arpacık soğanı
30 ml
zeytinyağı
100 ml
beyaz şarap
100 ml
balık suyu
150 ml
kremşanti
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
8 adet küçük boy kırmızı barbunya balığı
40 gram irmik
60 ml
zeytinyağı
3 dal fesleğen
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Arpacık soğanları küp şeklinde kesin
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın
Arpacık soğanlarını kavurun
Üstüne beyaz şarabı dökün ve 1/3’i kalana kadar kavurmaya devam edin
Balık suyunu ve krem şantiyi üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika pişirin
Parmesan peynirini içine ekleyin
Sosu 5 dakika pişirmeye devam edin
Daha sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak tutun
Barbunya balıklarının her iki tarafını irmikle bulayın
Zeytinyağını ısıtın
Barbunyaların her iki tarafını orta ateşte 2 dakika kızartın
Daha sonra tuzlayıp biberleyin
Parmesan sosunu blender yardımıyla püre halinde getirin
Barbunyaları hazırladığınız sosla beraber önceden ısıttığınız tabaklara koyun
Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul