Konu
:
Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi
Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi
Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi
ALABALIK TAVA
6 adet Alabalıkların yüzgeçlerini ve karnını kesip içini ve solungaçlarını çekilerek alınız
İyice temizlenene kadar akar su altında iyice yıkayınız ve süzünüz
Kağıt peçete veya bir bezle balıkların suyu alınız
Tava'ya 1 fincan sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı tereyağı koyarak kızdırınız
Diğer taraftan balıkları 1 su bardagı beyaz un ile unlayınız ve silkeleyerek fazla unlarından kurtarınız
Tava'daki yağ iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde tavaya koyunuz
5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 5 dakika daha bu yüzünü kızartınız
Ardından balıklar tabağın içine alınır, kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limon'un suyu ilave edilir
Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür
Afiyet olsun
Not: Kızgın yağın dışarıya sıçramaması için tava üzerine bir kapak koyunuz
Tavanın sapını,mümkün olduğunca duvar yönüne çeviriniz ki bir iş kazası
meydana gelmesin
Mutfaktaki balık kokusunu gidermek için, bir bardakta sirke vede yanan bir
mum bulundurunuz
Odayı iyice havalandırdıktan sonra beyaz zambak kokusu sıkabilirsiniz
kyn:kimyamüh
nurideniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul