Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi



Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi

Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi ALABALIK TAVA

6 adet Alabalıkların yüzgeçlerini ve karnını kesip içini ve solungaçlarını çekilerek alınız İyice temizlenene kadar akar su altında iyice yıkayınız ve süzünüz Kağıt peçete veya bir bezle balıkların suyu alınız
Tava'ya 1 fincan sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı tereyağı koyarak kızdırınız Diğer taraftan balıkları 1 su bardagı beyaz un ile unlayınız ve silkeleyerek fazla unlarından kurtarınız
Tava'daki yağ iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde tavaya koyunuz 5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 5 dakika daha bu yüzünü kızartınız
Ardından balıklar tabağın içine alınır, kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limon'un suyu ilave edilir Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür Afiyet olsun
Not: Kızgın yağın dışarıya sıçramaması için tava üzerine bir kapak koyunuz
Tavanın sapını,mümkün olduğunca duvar yönüne çeviriniz ki bir iş kazası
meydana gelmesin
Mutfaktaki balık kokusunu gidermek için, bir bardakta sirke vede yanan bir
mum bulundurunuz
Odayı iyice havalandırdıktan sonra beyaz zambak kokusu sıkabilirsiniz
kyn:kimyamühnurideniz

Alıntı Yaparak Cevapla