09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Greyfurtlu Jumbo Karides
Greyfurtlu jumbo karides
Greyfurtlu jumbo karides
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
12 adet jumbo karides
3 adet pembe greyfurt
15 gram limon kabuğu rendesi
15 gram rendelenmiş turp
60 gram ketçap
45 ml sıvı yağ
1 demet dereotu
tuz
acı toz biber
175 gram yeşil kereviz
100 gram donmuş bezelye
150 gram kaymaklı yoğurt
1 adet marulun orta kısmı
Hazırlanışı:
Greyfurtun kabuklarını beyaz kalmayacak şekilde soyun, zarların arasından dilimler çıkartın, çıkan suyu saklayın
Kerevizleri temizleyin, kesin Haşlayın, bezelyeyi ilave edin Pişirip süzün
Marulu yıkayın, süzün, 4 yaprağını ayırın ve kalanını 1 cm eninde şeritlere kesin Greyfurt dilimleri, kereviz ve bezelyeyle karıştırın
Yoğurt, limon kabuğu, turp, ketçap, 45 ml greyfurt suyu, tuz, toz biber ve kıyılmış dereotunu karıştırın
Karidesleri kabuklarını soyun, süzün 3 tanesini çöp şişlere geçirin ve acı toz biber ekin Yağı kızdırın karideslerin her iki tarafını kızartın
Karidesleri salata yaprakları, greyfurtlu karışım, yoğurtlu sosla servis yapın
|
|
|