09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Ve Peynirli Rulo
Biberli ve peynirli rulo
Biberli ve peynirli rulo
Hazırlama süresi 2 saat
4 adet
526 kalori Malzemeler:- 1 adet kırmızı biber
- 1 demet frenk soğanı
- 10 gr
tatlı kırmızı toz biber
- 50 gr
kapari
- 200 gr
taze krem peynir
- 4 adet sığır biftek (120’şer gr
)
- 30 ml
sıvı yağ
- 150 ml
kırmızı şarap
- 300 ml
sebze suyu
- 100 ml
krema
- 20 gr
nişasta
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
Biberi ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın Yarısını küçük küp, diğer yarısını çok ince şerit doğrayın
Frenk soğanını ince halkalara kesin ve küp doğradığınız biberler, toz biber, 20 gr kapari ve peynir ile karıştırın Tuz, karabiber serpin
Etleri yan yana dizin Tuz, karabiber serpip üzerlerine peynirli karışımdan sürün
Kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarın Kat yerlerini kürdanla tutturun
Sıvı yağı tavada kızdırın Kızgın yağda her tarafları açık kahverengi oluncaya kadar kızartın Kırmızı şarabı ekleyin, 5 dakika pişirin Sebze suyunu ilave edin, üstü kapalı olarak orta ateşte 1,5 saat pişirin
Ruloları tencereden çıkartıp, başka bir kapta sıcak tutun
Kremayı ruloları pişirdiğiniz suya ekleyin, bir taşım kaynatın Soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın Tuz, karabiber serpin 30 gr kapariyi ve şerit doğranmış biberleri sosa ekleyin
Ruloları sos ve yanında haşlanmış patatesle servis yapın
|
|
|