Konu
:
Tereyağlı Dilbalığı
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Dilbalığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Dilbalığı
Tereyağlı dilbalığı
Tereyağlı dilbalığı
Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet dil balığı filetosu
20 gram kapari
1 adet limon
8 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gram tereyağı
1 demet dereotu
200 gram arpacık soğan
100 ml
beyaz şarap
bulamak için un
tuz
karabiber
Fileto hazırlama Fileto çıkarmak için önce karın kısmından ikiye bölün
Kenarındaki kılçıkları makasla keserek çıkarın
Ortaya çıkan zarı zedelemeyin
Rulo filetoları her zaman ince zarı içte kalacak şekilde kıvırın
Pişerken ince zar toplanarak rulo filetoların formunu korur
Katlı filetolar zar içte kalacak şekilde hazırlanmalıdır
Bu şekilde deforme olmayıp tavada az yer kaplar
Şerit şeklinde çıkarılan filetoları uzunlamasına kesmek, çorba ve soteler için ideal kullanım şeklidir
Hazırlanışı:
150 gr
tereyağını buzluğa koyun donmasını sağlayın
Kaparileri 15 dakika soğuk suda bekletip suyunu süzün
Limonun kabuğunu elma soyar gibi soyup ikiye bölün ve küb şeklinde doğrayın
Filetolara tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra una bulayın
Filetoların her birinin iki tarafını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 15 gr
tereyağı ile 6şar dakika kızartın
Soğumamaları için 180ø ısıtılmış fırında bekletin
Dereotunu incecik kıyın
Arpacık soğanları soyup küb şeklinde doğrayın
Soğanları beyaz şarapta 10 dakika kaynatın
Dondurduğunuz tereyağları küb şeklinde kesin, şaraplı karışıma ekleyin
Koyulaşmaya başlayan karışıma küb doğranmış limonu, kapariyi ve dereotunu katın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Kızarmış dilbalığı filetolarını hazırladığınız sosla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul