Yalnız Mesajı Göster

Bonfile Wellington

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Wellington



Bonfile Wellington
Bonfile Wellington

Hazırlama süresi 120 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kilogram orta yeridnen bonfile
  • 500 gram mantar
  • 50 gram margarin
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 200 gram tavuk ciğeri
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 600 gram milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Etin her tarafını tuzlayıp biberleyin Mantarları ayıklayın, ince kıyın Eti 30 gr kızgın yağda iyice kavurup bir kenara alın Geri kalan yağı tavada kızdırın, manatarları harlı ateşte 5 dk karıştırarak kavurun Tuz, karabibier ve kekik ile tatlandırın
Tavuk ciğerlerini haşlayın, tuz, biber, sıvı yağ ekleyip çatalla ezin Mantarlara karıştırın
9 tane milföy hamurunu yan yana dizin, çözülmeye bırakın soğuk suyla birbrilerine yapıştırın Merdabe ile 60X50 cm lik bir hamur açın Eti koyacağınız kısıma galeta unu serpiştirin Etin üzerine mantarlı çiğer ezmesini sürüp hamura sarın Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürün, geri kalan hamurla üstünü süsleyip çatalla bir kaç yerinden delikler açın
Etli hamuru 10 dk dinlendirin210-220 derece sıcaklıktaki fırının 2 rafında 40 dk pişirin Fırını södürün 5-10 dk fırının kapağı açık olarak içinde bekletin, hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla