Konu
:
Bonfile Wellington
Yalnız Mesajı Göster
Bonfile Wellington
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bonfile Wellington
Bonfile Wellington
Bonfile Wellington
Hazırlama süresi 120 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram orta yeridnen bonfile
500 gram mantar
50 gram margarin
1 çay kaşığı kekik
200 gram tavuk ciğeri
6 yemek kaşığı galeta unu
600 gram milföy hamuru
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Etin her tarafını tuzlayıp biberleyin
Mantarları ayıklayın, ince kıyın
Eti 30 gr kızgın yağda iyice kavurup bir kenara alın
Geri kalan yağı tavada kızdırın, manatarları harlı ateşte 5 dk karıştırarak kavurun
Tuz, karabibier ve kekik ile tatlandırın
Tavuk ciğerlerini haşlayın, tuz, biber, sıvı yağ ekleyip çatalla ezin
Mantarlara karıştırın
9 tane milföy hamurunu yan yana dizin, çözülmeye bırakın
soğuk suyla birbrilerine yapıştırın
Merdabe ile 60X50 cm lik bir hamur açın
Eti koyacağınız kısıma galeta unu serpiştirin
Etin üzerine mantarlı çiğer ezmesini sürüp hamura sarın
Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürün, geri kalan hamurla üstünü süsleyip çatalla bir kaç yerinden delikler açın
Etli hamuru 10 dk dinlendirin
210-220 derece sıcaklıktaki fırının 2
rafında 40 dk pişirin
Fırını södürün
5-10 dk fırının kapağı açık olarak içinde bekletin, hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul