Konu
:
Kızarmış Balık İle Baharatlı Kuskus
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Balık İle Baharatlı Kuskus
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Balık İle Baharatlı Kuskus
Kızarmış balık ile baharatlı kuskus
Kızarmış balık ile baharatlı kuskus
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
700 ml
balık suyu
1 adet küçük kırmızı biber
1 tatlı kaşığı safran
300 gram kuskus
2 dal maydanoz
muskat
toz tarçın
karabiber
4 adet uskumru file
4 adet mercan file
150 ml
zeytinyağı
1 dal biberiye
1/2 baş sarmısak
toz karanfil
tuz
Balık suyunu hazır bulamazsanız, bu tarifte kullanacağınız uskumru ve mercan fileleri, 500 ml
tuzlu suda haşlayın
Bu suyu bu tarifte ve deniz ürünü bulunan yemeklerde kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
Bir tencerede balık suyunu ısıtın
İkiye kesilmiş biber ve safranla kaynatın
150 ml
haşlama suyu ile kuskusları ıslatın
Süzgece boşaltın
Tuz ve karabiber ekin
Süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin
Üstü kapalı olarak orta ateşte 25 dakika pişirin
Kuskusları ara sıra bir çatalla karıştırın
Maydanoz yapraklarını irice kıyın
60 ml
zeytinyağını kızdırın, orta ateşte balıkların önce derisiz taraflarını 1 dakika kızartın
Sarmısak ve biberiyeyi tavaya ekleyin, balıkları çevirin ve 2 dakika daha kızartın
Kuskusu muskat, tarçın ve karanfille ile tatlandırıp, balıklarla beraber bir tabağa alın
Biberi haşlama suyundan çıkartın, kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın
Maydanozu ekleyin ve kuskusla balıkların üzerine serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul