Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Balık İle Baharatlı Kuskus

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Balık İle Baharatlı Kuskus



Kızarmış balık ile baharatlı kuskus
Kızarmış balık ile baharatlı kuskus

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

700 ml balık suyu
1 adet küçük kırmızı biber
1 tatlı kaşığı safran
300 gram kuskus
2 dal maydanoz
muskat
toz tarçın
karabiber
4 adet uskumru file
4 adet mercan file
150 ml zeytinyağı
1 dal biberiye
1/2 baş sarmısak
toz karanfil
tuz

Balık suyunu hazır bulamazsanız, bu tarifte kullanacağınız uskumru ve mercan fileleri, 500 ml tuzlu suda haşlayın Bu suyu bu tarifte ve deniz ürünü bulunan yemeklerde kullanabilirsiniz

Hazırlanışı:
Bir tencerede balık suyunu ısıtın
İkiye kesilmiş biber ve safranla kaynatın
150 ml haşlama suyu ile kuskusları ıslatın Süzgece boşaltın Tuz ve karabiber ekin Süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin
Üstü kapalı olarak orta ateşte 25 dakika pişirin Kuskusları ara sıra bir çatalla karıştırın
Maydanoz yapraklarını irice kıyın
60 ml zeytinyağını kızdırın, orta ateşte balıkların önce derisiz taraflarını 1 dakika kızartın
Sarmısak ve biberiyeyi tavaya ekleyin, balıkları çevirin ve 2 dakika daha kızartın
Kuskusu muskat, tarçın ve karanfille ile tatlandırıp, balıklarla beraber bir tabağa alın
Biberi haşlama suyundan çıkartın, kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın Maydanozu ekleyin ve kuskusla balıkların üzerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla