Konu
:
Domatesli Portakallı Kuzu Kol
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Portakallı Kuzu Kol
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Portakallı Kuzu Kol
Domatesli portakallı kuzu kol
Domatesli portakallı kuzu kol
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet kırmızı soğan
1 adet kereviz sapı
2 adet portakal
1 adet Kuzu kol
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet karanfil
3 adet defne yaprağı
500 gram doğranmış domates konservesi
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyun, ikiye bölüp piyazlık doğrayın
Kerevizi kıyın
Portakalları elma gibi derince soyun
bıçakla zarların arasından keserek dilimleyin
Suyunu bir kapa toplayın
Eti tulzyıp, biberleyin
Sıvı yağda her tarafını güzelce kızartın
Soğan ve kerevizleri katıp 1 dk daha beraber kavurun
Karanfil ve defne yaprağını katın
Domates ve 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin
Tuz ve karabiblerle tatlandırın
170 c ısıttığınız fırında alttan 2 rafta kapaksız olarak 1 saat 45 dk yavaş yavaş pişirin
1,5 saat sonra etin üzerine yağı sürün
Pişme süresinin sonunda eti fırından çıkartın
Servis kabına alıp sosunu ocakta bir taşım kaynatın
Portakal suyu ve dilimlerini sosta biraz ısıtıp, tekrar tuz, karabiber ile tatlandırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul