Konu
:
Kızarmış Karides
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Karides
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Karides
Kızarmış karides
Kızarmış karides
Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
36 adet iri karides
4 adet yumurta akı
2 su bardağı un
100 gram tel şehriye
sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı:
Karidesleri tuzlu suda haşlayıp süzün
Baş kısmını burarak koparın, kabuğunu soyun
Keskin bir bıçakla sıt kısmını yarın ve içini temizleyin
Yumurta akını katıca çırpın
Unu soğuk su ile karıştırarak boza kıvamına getirin ve 15 dakika dinlendirin
Tel şehriyeyi bir kasede ufalayın
Karidesleri tuzlayııp karabiberleyin
Sıvı yağı fritözde 180 derece ısıtın
Karideslerin yarısını yumurta karına bulayıp, kabın kenarını sıyırarak alın ve ufaladığınız tel şehriyeye bulayın
Şehriyeleri karideslere iyice batırdıktan sonra kızartın
Kardieslerin kalan yarısını dinlendirdiğiniz hamura bulayın, 3-4 dakika kızartın, yağlarıon süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine alın
Diplerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul