Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Karides

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Karides



Kızarmış karides
Kızarmış karides

Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

36 adet iri karides
4 adet yumurta akı
2 su bardağı un
100 gram tel şehriye
sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı:
Karidesleri tuzlu suda haşlayıp süzün Baş kısmını burarak koparın, kabuğunu soyun Keskin bir bıçakla sıt kısmını yarın ve içini temizleyin
Yumurta akını katıca çırpın Unu soğuk su ile karıştırarak boza kıvamına getirin ve 15 dakika dinlendirin
Tel şehriyeyi bir kasede ufalayın Karidesleri tuzlayııp karabiberleyin
Sıvı yağı fritözde 180 derece ısıtın Karideslerin yarısını yumurta karına bulayıp, kabın kenarını sıyırarak alın ve ufaladığınız tel şehriyeye bulayın
Şehriyeleri karideslere iyice batırdıktan sonra kızartın
Kardieslerin kalan yarısını dinlendirdiğiniz hamura bulayın, 3-4 dakika kızartın, yağlarıon süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine alın Diplerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla