Yalnız Mesajı Göster

Tuzda Alabalık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Alabalık



Tuzda Alabalık
Tuzda Alabalık

Hazırlama süresi 10 dakika
4 kişilik
150 kalori Malzemeler:

4 adet alabalık
2 kg iri taneli kaya tuzu
1 adet limon
80 ml zeytinyağı

Hazırlanışı:
Balıkları temizleyip iyice yıkayın ve süzdürün Fırın kabının dibine yağlı kağıt döşeyin Üzerine 250 gr iri kaya tuzu dökün
Balıkları tuz üzerine yatırın Tuzun kalanıyla üzerlerini tamamen kaplayın
Önceden 240° C’de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin Fırından çıkarıp kağıt yardımıyla tabağa alın
Diğer tarafta zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın Alabalıkları zeytinyağlı sos ve haşlanmış patatesle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla