Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Levrek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Levrek



Patatesli levrek
Patatesli levrek

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

2 adet patates
2 adet dondurulmuş levrek fileto
40 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
5 sap kekik
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, yıkayın, ince dilimlere kesin ve mutfak kağıdı ile kurulayın
Balık filetolarını çözülmeye bırakın Daha sonra yatay olarak iki parçaya kesin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Tereyağını ısıtın Balık filetoları ile bir tabağa koyun Üzerlerine kalın bir tabaka haline yumurta sarısı sürün
Patates dilimlerini palık pulu gibi balıkların üzerlerine yerleştirin Erimiş tereyağı nı patateslerin üzerine sürün Buzdolabına koyup tereyağ donana kadar 20 dk bekletin
Sıvı yağı tavada kızdırın Balık filetoları pullu kısımları alta gelecek şekilde tavaya koyun ve hafif ateşte 5-6 dk altın sarısı kızartın Balığı tekrara tuz ve karabiber ile tatlandırın Kekik saplarını da katıp kızartmaya devam edin Başığı çevirip, 1 dk daha kızartın Üzerlerine kekik serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla