Konu
:
Patatesli Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Levrek
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Levrek
Patatesli levrek
Patatesli levrek
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet patates
2 adet dondurulmuş levrek fileto
40 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
5 sap kekik
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, yıkayın, ince dilimlere kesin ve mutfak kağıdı ile kurulayın
Balık filetolarını çözülmeye bırakın
Daha sonra yatay olarak iki parçaya kesin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Tereyağını ısıtın
Balık filetoları ile bir tabağa koyun
Üzerlerine kalın bir tabaka haline yumurta sarısı sürün
Patates dilimlerini palık pulu gibi balıkların üzerlerine yerleştirin
Erimiş tereyağı nı patateslerin üzerine sürün
Buzdolabına koyup tereyağ donana kadar 20 dk bekletin
Sıvı yağı tavada kızdırın
Balık filetoları pullu kısımları alta gelecek şekilde tavaya koyun ve hafif ateşte 5-6 dk altın sarısı kızartın
Balığı tekrara tuz ve karabiber ile tatlandırın
Kekik saplarını da katıp kızartmaya devam edin
Başığı çevirip, 1 dk daha kızartın
Üzerlerine kekik serpin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul