Yalnız Mesajı Göster

Yaprak Salata Ve Zencefilli Somon

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Salata Ve Zencefilli Somon



Yaprak salata ve zencefilli somon
Yaprak salata ve zencefilli somon

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
471 kalori Malzemeler:

100 gr marul
100 gr kırmızı lahana
1 demet roka
250 gr kiraz domates
1 soğan
30 ml beyaz şarap sirkesi
100 ml sherry
50 ml zeytinyağı
30 gr zencefil
100 ml beyaz şarap
1 limon kabuğu rendesi
40 ml yeşil limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr somon fileto (derisiz)
60 gr tereyağı
1 yeşil limon (dilimlenmiş)

Hazırlanışı:
+ Salataları yıkayıp sularını iyice süzdürün ve iri parçalara bölün
+ Domatesleri dilimleyip salataya ekleyin
+ Soğanı küçük küp doğrayın Bir kapta sirke, sherry, tuz, biber ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayın Soğanları bu sosla karıştırın
+ Zencefili soyup küçük küp doğrayın
+ Şarap, tuz, biber, şeker, limon rendesi ve suyu ile doğradığınız zencefilleri karıştırın
+ Somonu 8 dilim olacak şekilde kesin Tereyağında her iki tarafını da 3’er dakika kızartın
+ Etleri tavadan çıkartıp, zencefilli şarabı tavaya ekleyip 2-3 dakika kaynatın Salatayı sosla karıştırın
+ Somon ve limon dilimlerini sosla beraber tabaklara paylaştırın Salata ve baget ekmeği ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla