Konu
:
Yaprak Salata Ve Zencefilli Somon
Yalnız Mesajı Göster
Yaprak Salata Ve Zencefilli Somon
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaprak Salata Ve Zencefilli Somon
Yaprak salata ve zencefilli somon
Yaprak salata ve zencefilli somon
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
471 kalori Malzemeler:
100 gr
marul
100 gr
kırmızı lahana
1 demet roka
250 gr
kiraz domates
1 soğan
30 ml
beyaz şarap sirkesi
100 ml
sherry
50 ml
zeytinyağı
30 gr
zencefil
100 ml
beyaz şarap
1 limon kabuğu rendesi
40 ml
yeşil limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr
somon fileto (derisiz)
60 gr
tereyağı
1 yeşil limon (dilimlenmiş)
Hazırlanışı:
+ Salataları yıkayıp sularını iyice süzdürün ve iri parçalara bölün
+ Domatesleri dilimleyip salataya ekleyin
+ Soğanı küçük küp doğrayın
Bir kapta sirke, sherry, tuz, biber ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayın
Soğanları bu sosla karıştırın
+ Zencefili soyup küçük küp doğrayın
+ Şarap, tuz, biber, şeker, limon rendesi ve suyu ile doğradığınız zencefilleri karıştırın
+ Somonu 8 dilim olacak şekilde kesin
Tereyağında her iki tarafını da 3’er dakika kızartın
+ Etleri tavadan çıkartıp, zencefilli şarabı tavaya ekleyip 2-3 dakika kaynatın
Salatayı sosla karıştırın
+ Somon ve limon dilimlerini sosla beraber tabaklara paylaştırın
Salata ve baget ekmeği ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul