09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Ve Benzeri Gıda Maddelerinde Asitlik Tayini - Beyaz Peynirde Asitlik Tayini
Ekmek Ve Benzeri Gıda Maddelerinde Asitlik Tayini - beyaz peynirde asitlik tayini
Ekmek Ve Benzeri Gıda Maddelerinde Asitlik Tayini - beyaz peynirde asitlik tayini
gıdalarda asitlik tayini ,asitlik tayini ,gıdalarda ph tayini ,gıdalarda asitlik ,ekmekte asitlik tayini ,gıda maddelerinde asitlik tayini ,gıda tayini ekmekte kullanılan kimyasallar, ekmek ph ,toplam asitlik tayini ,beyaz peynirde asitlik tayini, unda asitlik tayini, unda asitlik ,gıda maddelerınde asitlık, tayınıgıdalarda asitlik tayini nasıl yapılır
01 Kullanılan Kimyasallar
0,1 N ayarlı sodyum hidroksit çözeltisi (NaOH)
Saf Aseton (Merck 1 00013)
02 Deneyin Yapılışı
Deney numunesinin orta kısmından 10 g alınarak havana koyularak ezilir Üzerine 5 mL aseton eklenerek ezme işlemine devam edilir Tekrar Havana 30 mL saf su eklenir Ezme işlemi örnek homojen olana kadar devam edilir Havan içerisindeki karışım behere alınır 50 mL saf su ile havanın içinde kalanlar behere aktarılır Beherin içerisine homojen karışımı sağlamak için bir balık atılarak manyetik karıştırıcı yardımıyla çözelti karıştırılır pH metrenin elektrodu çözeltinin içerisine daldırılır ve çözeltinin pH sı 8 5 olana kadar NaOH çözeltisi ile titre edilir
03 Hesaplamalar
%A = (V x N x 100) / m
V = Harcanan NaOH çözeltisinin miktarı (mL)
N = Hazırlanan ayarlı NaOH çözeltisinin derişimi
m = Numune ağırlığı (g)
04 Kullanılan Malzemeler
Aseton
Etil Alkol
Sodyum Hidroksit
Analitik terazi
Havan
Damlalık
Balonjoje
Erlen
Büret
Mezur
Beher
Ph metre
Manyetik karıştırıcı
Teflon Manyetik Balık
gıdalarda asitlik tayini ,asitlik tayini ,gıdalarda ph tayini ,gıdalarda asitlik ,ekmekte asitlik tayini ,gıda maddelerinde asitlik tayini ,gıda tayini ekmekte kullanılan kimyasallar, ekmek ph ,toplam asitlik tayini ,beyaz peynirde asitlik tayini, unda asitlik tayini, unda asitlik ,gıda maddelerınde asitlık, tayınıgıdalarda asitlik tayini nasıl yapılır
|
|
|