09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir?
Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir?
Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir?
01 Kulanılan Kimyasallar
0,1 N Ayarlı sodyum hidroksit çözeltisi (NaOH)
% 1 lik Fenolftalein belirteç çözeltisi, (% 95 lik etil alkolde hazırlanmış)
02 Deneyin Yapılışı
Homojen hale getirilmiş10 g örnek erlene tartılır 40 ºC sıcaklıktaki saf sudan 100 mL üzerine eklenir Bir süre karıştırılır Filtre kağıdı yardımıyla başka bir erlene süzülür Süzüntüden 25 mL alınarak üzerine 2-3 damla fenolftalein indikatörü damlatılarak bürete doldurulan 0,1 N ayarlı sodyum hidroksit çözeltisi ile erlende pembe renk gözleninceye kadar titre edilir Oluşan pembe renk 30 sn kalıcı olmalıdır
03 Hesaplamalar
Harcanan her mL 0,1 N NaOH 0,009 g Laktik aside eşdeğerdir
%A = (V x 0,009x100) / m
V = Titrasyonda Kullanılan 0,1 N sodyum hidroksit çözeltisinin hacmi mL
m = Titrasyonda kullanılan peynir miktarı g
Deney sırasında 10 g örnek alınarak üzerine 100 mL su eklenir ve bu çözeltidende 25 mL alındığına göre seyreltme faktörü 100/25 = 4 dür Yani bulunan değer 4 ile çarpılmalıdır veya m yerine 10/4 = 2,5 g yazılmalıdır
04 Kullanılan Malzemeler
Fenolftalein
Etil Alkol
Sodyum Hidroksit
Dietil Eter
Analitik terazi
Damlalık
Balonjoje
Erlen
Büret
Mezur
Süzgeç kağıdı
peynirde asitlik ,beyaz peynirde laktik asit tayini, laktik asit tayini peynirdeki bakteriler, asitlik tayini peynirde laktik asit tayini ,peynir asitlik ,sütte asitlik ,peynir laktik asit tayini ,peynirde titre edilebilir asitlik tayini ,peynirin asitliği ,peynirde asitlik tayini sütte asitlik, tayini peynirde bakteri,peynirde asit tayini
|
|
|