09-08-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küresel İsınma Kompozisyonları - Küresel İsınma Konulu Kompozisyonlar
Küresel Isınma Kompozisyonları - Küresel Isınma Konulu Kompozisyonlar
Küresel Isınma Kompozisyonları - Küresel Isınma Konulu Kompozisyonlar
Küresel ısınmayla ilgili kompozisyon, Küresel ısınma konulu kompozisyon, Küresel Isınma kompozisyon örnekleri
DÜNYAMIZ ISINIYOR
Yuvaya gidiyordum 4-5 yaşlarındaydım
Bir gün öğretmenimiz bizlere "Küresel Isınma ne demek olabilir sizce?" diye sordu
Sınıfta kimseden ses çıkmadı Öğretmenimiz " O zaman küresel ve ısınma kelimelerini ayıralım, anlamlarını düşünelim sonra da birleştirip ne anlam oluşturduklarını bulmaya çalışalım" dedi
Yiğit parmak kaldırdı ve "Küresel demek yuvarlak gibi bir şey, ısınma da ısınma işte" dedi
Emir parmak kaldırdı "Yuvarlakımsı birşeyin ısınması" dedi
Öğretmenimiz "Pekiii, o ne olabilir?" diye sordu gülümseyerek
Kerim parmak kaldırdı "Pişmiş patates" dedi
Alara ise "Rafadan yumurta" diye bağırdı
Hepimiz yuvarlak ve sıcak olan şeyleri saymaya başladık Hatta bunları çizdik
Öğretmenimiz sonraki derste, bunun dünyamızın giderek ısınması demek olduğunu anlattı
Bize diş fırçalarken boşa akıtılan suyun, boşa yanan lamba sonucu harcadığımız fazla enerjinin dünyamızın ısınmasına ve doğal hayatın dengesinin bozulmasına neden olduğunu anlattı
Ne yazıkki, artık bu duruma tanık olarak yaşıyorum Buzullar eriyor, iklimler değişiyor, ormanlar yok oluyor, sel afetleri yaşanıyor Dünyayı paylaştığımız canlıların çoğunun nesli tükeniyor
Dünyamızda olan maddeleri kullanarak gelişmeye çalışıyoruz Ama bunu yaparken dünyanın düzenini, dengesini korumuyoruz
Bir tek gereksiz yanan lambayı söndürerek bir canlıyı yaşama kazandırdığımızı biliyor muydunuz?
Tuana Tuba Yazıcı
|
|
|
|