Yalnız Mesajı Göster

Kadir Gecesi Kılınacak Olan Teheccüd Namazı - Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır?

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Teheccüd namazı kadir gecesine has bir namaz değildirİstenilen her gece kılanabilirTabi geceyi ibadetle geçirmek açısından güzel düşünmüşsünüzTeheccüt namazı, yatsı namazından sonra geceleyin kılınır Bir süre uyuduktan sonra kalkılarak kılındığı için teheccüd denmiştir2 ile 12 rekat arası kılınır bu arada 8 de kılınabiliyorAynen teravih namazında olduğu gibi 2 şer 2 şer kılmak daha uygun görülmüş(4 er de kılınabiliyo tabi2 yada 2 şer kıldığım için 4 er i tam bilmiyorum ama ikindi namazının sünneti gibi kılınıyor sanırım yine teravih de olduğu gibi)2 şer olan ise aynen sabah namazı kılar gibi kılınıyorNiyet ettim teheccüd namazını kılmaya diye niyet ediliyor
Bu arada gece namazı var onda uyumaya gerek yokyatsı ile vitir namazı arasında kılınıyorteheccüd namazı gibi aynen uyunmadığı için gece namazı deniliyorBir de eğer teheccüd namazı kılınacaksa vitiri teheccüd namazından kılmanında uygun olduğunu duydum

Yanlış ve eksik söylemekten Rabbime sığınırım ben bu kadar izah edebildimUmarım yardımcı olabişmişimdir

ALLAH yardımcınız olsunsağlıcakla kalın

Alıntı Yaparak Cevapla