Prof. Dr. Sinsi
|
Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisi Endüstri Mühendisliği Mesleği Endüstri Mühen
Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisi Endüstri Mühendisliği Mesleği Endüstri Mühendisliği Bölümü Endüstri Mühendisliği Hakkında Endüstri Mühendisliği Bilgi Endüstri Mühendisliği Tanımı Endüstri Mühendisi Olmak
Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisi Endüstri Mühendisliği Mesleği Endüstri Mühen Örgütlerde malzeme, işgücü, makina ve paranın etkili bir şekilde kullanılması için yöntem ve teknikler geliştirerek uygulamayı amaçlayan Endüstri Mühendisliği için aşağıdaki tanım öngörülmektedir
Endüstri Mühendisliği insan, malzeme ve makinadan oluşan bütünleşik sistemlerin tasarım, kuruluş ve geliştirilmesiyle ilgilenir Çalışmalarında matematik, fizik ve sosyal bilimlerdeki özel bilgi ve becerileri mühendislik analiz ve tasarım ilke yöntemleriyle birleştirerek, bu sistemlerden elde edilecek sonuçları belirlemeye, kestirmeye ve değerlendirmeye çalışır
Endüstri mühendisliğinin temel ilgi alanları; sistem analizi, üretim sistemleri tasarımı ve benzetimi, üretim planlaması ve kontrolü, üretim yönetimi, bilişim sistemleri tasarımı, karar verme teknikleri, kalite kontrolü ve istatistiksel yöntemler, servis sistemleri tasarımı, tesis planlaması, proje yönetimi, iş yeri ve çalışma koşulları analizi ve iyileştirilmesi, mühendislik ekonomisi, maliyet analizi, yatırım analizi ve finansal planlama, risk yönetimi, bakım planlaması, işgücü planlaması ve performans değerlendirme olarak sayılabilir
Endüstri Mühendisleri, kuruluşun kaynaklarının dengeli dağıtımından, etkin kullanımından ve uzmanlar arasındaki işbirliğinin kurulmasında da sorumludur Bir örgütün kendi özgün uğraşları yanında, farklı alanlardaki uzmanlarla yönetim arasında bir köprü gibi iletişim görevi de yapar
Endüstri Mühendisliği, her düzeydeki yöneticinin karar verme aşamasında ihtiyaç duyduğu bilgi desteğini, bilimsel yöntemler kullanarak veren kişidir Bu nedenle bir Endüstri Mühendisi kamu, ticaret, hizmet, tasarım, sanayi ve hatta askeri alanda faaliyet gösteren bütün örgütlerde çalışabilir
Endüstri mühendisliği, epey komplike, birçok mühendisliğin tanımını içinde barındıran 1 mühendisliktir Endüstri mühendisliği kelimesi görüldüğü gibi kökenini endüstri kökeninden almıştır Birçok acayip ülkede endüstri mühendisliği değişik adlar almaktadır çağdaş endüstri mühendisliği, pazarlama mühendisliği, yönetim mühendisliği, ekonomi mühendisliği gibi
Endüstri mühendisliği, her mühendislik dalları içinde en geniş çalışma alanına sahip ve en az spesifike olan mühendisliktir Endüstri mühendisliği, metaryalleri, malzemeleri, bilgiyi ve insanı birleştirerek organizasyonların oluşumuna yardımcı olur Endüstri mühendisleri mühendislik ve iş, yönetim kararlarına gereksinim duyulan projeler üzerinde çalışır Çalışma alanları içinde pazarlama, afiyet, telekomünikasyon, bankacılık, eğlence, ulaşım, lojistik, danışmanlık, eğitim ve askeriye dahildir Endüstri mühendisliğinin en kritik özelliklerinden birisi de yapılacak olan iş birlikte mühendislik bilgileri arasında 1 köprü oluşturmasıdır Endüstri mühendisliğinin en epey memnun edici yönü ise firmaların ilerleme kaydedebilmesi için büyük 1 potansiyele sahip olmasıdır
Kaynak: 1998 - 2001 ıowa state university
department of ındustrial and manufacturing systems engineering
Endüstri mühendisliği, verimliliğin gelişiminin 1 sembolü,geriden çekilmiş 1 fotoğrafı gibidir İnsan kaynakları,doğal kaynaklar,iş gücü, donanım ve teçhizatın doğru 1 kombinasyonudur Aslında endüstri mühendisliği,epey yalın bi şekilde bulunduğu ortamın en iyi performansla kullanılmasını sağlayan mühendislik dalıdır
Kaynak: Oklahoma state university - ındustrial engineering and management
Oklahoma State University - Industrial Engineering and Management
Endüstri mühendisliği,epey muhtelif bilimsel disiplinleri,bilim,yönetim ve mühendislik alanındaki çalışmaların arayüzleriyle beraber taşıdığından beri epey geniş 1 çalışma alanı haline gelmiştir Mesela,matematiksel modeller,bilgisayar programları,imalat ve üretim problemleri,ve finansal yönetim sistemleri,pazarlama gibi mevzular endüstri mühendisliğinin çalışma alanı haline gelmiştir Endüstri mühendisliğinin karekteristik özelliği ise her mühendislikleri de eşdeğer çatı altında integre edip,1 disiplin altına alabilme, evrensel veri ve sistem anlayışını kullanarak,en düşük maliyette epey fonksiyonlu pazarlanabilir mahsül üretebilme yeteneğidir
Kaynak: index html [Department of Electrical, Electronic and Computer Engineering]
Endüstri mühendisliği,1 farklı deyişle care,alternatif manasındadır Öbür mühendislikler epey limitli alanda etkilidirler Endüstri mühendisliği size epey muhtelif alanlarda çalışma fırsatı verir Endüstri mühendisliğinin en epey ayırt edici yönü ise bu esnekliğidir 1 hastane operasyon odasının düzenlenmesinden,dünya çapında mahsül dağıtımına,epey iyi arabaların pazarlanmasına kadar 1 epey muhtelif iş alanı sunar Aslında endüstri mühendisliği günlük işlerin benzerleridir
Kaynak:url: BURADAN
Endüstri mühendisliği,insanları,metaryelleri,bilgiyi,mal zem eyi ve enerjiyi integre ederek verimli finansal sistemler oluşturmaya çalışır Öbür mühendisliklerden değişik bi şekilde ,sistemin öbür unsurlarıyla olduğu kadar insanlarla da alakalıdır Çünkü onun geniş perspektifi epey değişik çeşitte endüstride kullanılır; imalat, afiyet, bankacılık, sigorta ulaşım, bina, devlet Endüstri mühendisliğinde matematiksel metotlar, bilgisayar programları , statiksel methodlar kullanılarak servis ve üretim kalitesi, programlama ve tahmin edebilme yeteneği maximum düzeye getirilir Birçok firma endüstri mühendisliğini yönetim statüsü içerisinde değerlendirir
Kaynak: BURADAN
|