Konu
:
Eczacı Eczacılık Eczacılık Mesleği Eczacılık Okulu Eczacı Hakkında Eczacı Bilgi Ecza
Yalnız Mesajı Göster
Eczacı Eczacılık Eczacılık Mesleği Eczacılık Okulu Eczacı Hakkında Eczacı Bilgi Ecza
09-08-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eczacı Eczacılık Eczacılık Mesleği Eczacılık Okulu Eczacı Hakkında Eczacı Bilgi Eczacı Tanımı Eczacı Olmakiçin Eczacılık Fakültesi
Eczacı
Eczacılık fakültelerinin beş yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlayan; ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan kişilere eczacı denir
Eczacılık fakülteleri Farmakognozi(bitkisel-hayvansal ilaç hammaddeleriyle ilgilidir), Farmakoloji(ilaçların vücut üzerindeki etkilerini inceler),,, üretim, kalite kontrol, ruhsatlandırma
Farmasotik Teknoloji(ilaçların üretim teknikleriyle ilgilidir) Farmasotik kimya(ilaç hammadddelerinin sentezlenmesiyle ilgilidir) gibi anabilim dallarında eğitim verir
Bu mesleğe mensup kişiler serbest eczacılık(eczane eczacılığı) yapabilir; ilaç endrüstrisinde ar-ge laboratuvarlarında
pazarlama birimlerinde görev alabilir ve ayrıca kamu kuruluşlarında ya da ecza depolarında mesleğini icra edebilir
,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul