Yalnız Mesajı Göster

Eczacı Eczacılık Eczacılık Mesleği Eczacılık Okulu Eczacı Hakkında Eczacı Bilgi Ecza

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eczacı Eczacılık Eczacılık Mesleği Eczacılık Okulu Eczacı Hakkında Eczacı Bilgi Ecza

Eczacı Eczacılık Eczacılık Mesleği Eczacılık Okulu Eczacı Hakkında Eczacı Bilgi Eczacı Tanımı Eczacı Olmakiçin Eczacılık Fakültesi
Eczacı Eczacılık Eczacılık Mesleği Eczacılık Okulu Eczacı Hakkında Eczacı Bilgi Ecza Eczacı
Eczacılık fakültelerinin beş yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlayan; ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan kişilere eczacı denirEczacılık fakülteleri Farmakognozi(bitkisel-hayvansal ilaç hammaddeleriyle ilgilidir), Farmakoloji(ilaçların vücut üzerindeki etkilerini inceler),,, üretim, kalite kontrol, ruhsatlandırma Farmasotik Teknoloji(ilaçların üretim teknikleriyle ilgilidir) Farmasotik kimya(ilaç hammadddelerinin sentezlenmesiyle ilgilidir) gibi anabilim dallarında eğitim verir Bu mesleğe mensup kişiler serbest eczacılık(eczane eczacılığı) yapabilir; ilaç endrüstrisinde ar-ge laboratuvarlarında pazarlama birimlerinde görev alabilir ve ayrıca kamu kuruluşlarında ya da ecza depolarında mesleğini icra edebilir,

Alıntı Yaparak Cevapla