09-08-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çankaya Üniversitesi - Çankaya Üniversitesi Hakkında
YÖNETMELİKLERİMİZDEN ÖZET BİLGİLER
İngilizce Hazırlık Eğitimi
Hukuk Fakültesi hariç diğer Fakülteler ile Meslek Yüksekokulu'nda öğretim dili İngilizcedir Öğrenciler, lisans ve önlisans programına başlamadan önce Hazırlık Okulu tarafından düzenlenen "İngilizce Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı" na katılırlar İngilizce Yeterlik Sınavını başaranlar veya Üniversitenin eşdeğerliğini kabul ettiği uluslararası sınavlardan (TOEFL, IELTS) Üniversitenin tespit ettiği düzeyde başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar Başarılı olamayanlar ile sınava girmeyenler dil düzeylerine göre ayrılmış "İngilizce Hazırlık Sınıfına" na devam ederler Hazırlık eğitimi yıllık olarak düzenlenmiştir Hazırlık eğitiminin en çok iki yılda tamamlanması gerekmektedir
Kayıt Yenileme
Öğrenciler, her yarıyıl başında akademik takvimde belirtilen süreler içinde öğretim ücretlerini yatırarak danışmanları gözetiminde ders kayıtlarını kendileri yaparak kayıtlarını yenilerler
Danışmanlık
Her öğrenci için, kayıtlı bulunduğu Bölüm Başkanlığınca bir danışman görevlendirilir Danışman öğrenciyi izler, eğitim-öğretim çalışmaları ve Üniversite yaşamı ile ilgili sorunların çözümünde yardımcı olur Öğrencinin her yarıyılda izleyeceği dersler ve bunlarda yapılabilecek değişiklikler, programlardaki sıra esas alınmak üzere, başarı durumu, önşartlar ve yönetmelik hükümleri gözönünde tutularak, danışmanın onayı olmadan kesinleşmez Gerekli hallerde ilgili yönetim kurulundan karar istenir
Devam Zorunluluğu
Teorik derslerin en az %70 'ine, uygulamalı dersler ile laboratuvarların ise en az %80 'ine devam etme zorunluluğu vardır Devam zorunluluğunu yerine getirmemiş öğrenci, o dersin dönem sonu (final) sınavına giremez, bir sonraki öğretim yılında dersi tekrar almak zorundadır
Sınavlar ve Değerlendirme
Sınavlar ara, dönem/yıl sonu sınavı şeklinde yapılır Her dönem/yılda en az bir ara sınav yapılır Dönem/yıl sonu sınavları her yıl Akademik Takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır Bir öğrenciye verilecek dönem/yıl sonu ders notu, dönem/yıl içi ve dönem/yıl sonu sınav sonuçları ile dönem/yıl içi çalışmaları, ödevler ve derse devam durumu gözönünde tutularak, Yönetmeliklerde belirtilen karşılıklardan az olmamak üzere, öğretim elemanı tarafından harf notu, Hukuk Fakültesi'nde ise rakam olarak belirlenir Bütünleme sınavı sadece Hukuk Fakültesi'nde vardır Hukuk Fakültesi'nde sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir Final ve başarı notu en az 60'dır
Şeref ve Yüksek Şeref Öğrencileri
Genel not ortalaması en az 2 00 olan lisans öğrencilerinden, bir dönem sonunda en az normal ders yükü ile, o dönemin not ortalaması 3 00 - 3 49 olanlar şeref öğrencisi, 3 50 - 4 00 arasında olanlar dönem yüksek şeref öğrencisi sayılırlar Bu öğrencilerin listesi her dönem sonunda ilan edilir
Çift Anadal / Yan Dal Programları
Lisans öğrencilerinden gerekli koşulları sağlayanlar, anadal bölümlerinin yanı sıra bir başka bölümde çift anadal veya yan dal programı izleyebilirler
Öğrenim Süresi
Öğrenciler, iki yıllık önlisans programlarını en çok dört, dört yıllık lisans programlarını da en çok yedi yılda tamamlamak zorundadırlar
|
|
|
|