09-08-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbul Teknik Üniversitesi- İstanbul Teknik Üniversitesi Hakkında
GENEL BİLGİ
2002-2003 Akademik yılında eğitime başlamak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde İç Mimarlık Bölümü kurulmuştur Önerilen lisans programı, iç mimar adayına, yaşam kalitesini geliştirecek, üretkenliği arttıracak, kamu güvenliği ve sağlığını koruyacak iç mekan tasarlayabilmesi için gerekli beceri ve deneyimi kazandırmayı hedeflemektedir İç mimarlık eğitiminde farklı disiplinler arasında işbirliğine öncelik veren bütünsel bir yaklaşım benimsenmiş; bina bilgisi, yapı bilgisi, mimarlık tarihi ve restorasyon anabilim dallarından bilgi aktarımının interaktif bir ortamda eşgüdümlü olması uygun görülmüştür Günümüz koşulları, hızla değişen eğitim amaçları ve araçları göz önüne alınarak hazırlanan lisans programı, bu amaçların ve araçların ötesine geçebilecek bilimsel, teknolojik olduğu kadar sanatsal ve düşünsel boyutları gerçeğe/meslek pratiğine dönüştürecek bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde verilecek iç mimarlık eğitiminde ilk üç yarıyıl, çift anadal programına ve yatay geçişe olanak sağlamak üzere Mimarlık Fakültesi'nin diğer bölümleri ile ortak yürütülecektir
Ic Mimarlik Egitimi
İstanbul teknik Üniversitesi bünyesinde verilecek iç mimarlık eğitiminde ilk üç yarıyıl, çift anadal programına ve yatay geçişe olanak sağlamak üzere Mimarlık Fakültesi' nin diğer bölümleri ile ortak yürütülecektir Tüm dersleri en az (BB=3 00) başarı ortalaması ile tamamlamış öğrenciler, bölümlerde açılacak kontenjanlara bağlı olarak 3 Yarıyılın başından itibaren `Çift Anadal Programı` / ÇAP yaparak iki diploma sahibi olabilirler İstanbul Teknik Üniversiresi ayrıca bir lisans programından diğer bir lisans programına geçiş yapma olanağı sağlamaktadır Öğrenciler başarılı oldukları takdirde istedikleri programa, kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler Dördüncü yarıyıldan itibaren öğrenciler, iç mimarlık stüdyosunda farklı disiplinlerde uzman kişilerin biraraya gelerek tüm ic mimarlık sorunlarının tartışıldığı interaktif bir ortamda ders yapacaklardır Geleneksel eğitim araclarının - ahşap, metal ve modelaj atölyelerinde çeşitli modelleme tekniklerinin yanısıra bilgisayar teknolojisinin sağladığı tüm olanakları - mekan simülasyonları ile ileri anlatım tekniklerini - kullanma becerileri de kazandırılacaktır
Ic Mimarlik Meslek Pratigi
İç Mimarlık bölümü görsel, işlevsel, yapısal, teknik ve ekonomik unsurları göz önünde tutarak her ölçekteki iç mekanları tasarlayan meslek adamları yetiştirir Mimarlık Fakültesi bünyesindeki iç mimarlık programını tamamlayanlar 'İç Mimar' ünvanını alırlar İç Mimarlık Bölümü'nden mezun olanlar, mevcut binaların iç mekan yenileme projelerinin tasarım ve uygulama aşamalarında veya yeni tasarlanmış her tür binanın iç mekan düzenlenmesinde etkin rol alırlar Kamu ve özel sektörde veya serbest olarak faaliyetlerini sürdürebilirler İTÜ Mimarlık Fakültesi eğitim geleneği çerçevesinde, tasarımın teknik ve sanatsal dayanaklarını birleştirerek; öğrencilerin, çağdaş tasarım anlayışlarına uygun iç mekan çözümlemelerini üretebilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır Bu eğitim süreci, öğrencilerin, iç tasarımdaki teorik bilgi ve deneyimlerini, iç mimarlık uygulama alanları ile bütünleştirerek, hızlı ve pratik tasarım çözümlerini üretme ve geliştirme yetisine sahip, duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktadır
Puan Türü: ÖSS Sayısal
Kontenjan: 24
Öğrenci Sayısı: 24
|
|
|