Konu
:
Besin Zehirlenmesi Nedenleri
Yalnız Mesajı Göster
Besin Zehirlenmesi Nedenleri
09-08-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besin Zehirlenmesi Nedenleri
Besin Zehirlenmesinin Nedenleri
Besin Zehirlenmesi Nedenleri
Besin Zehirlenmesinin Sebepleri
Besin Zehirlenmesi Neden Olur
Besin zehirlenmesi yapan mikroorganizmalar bakterilerdir
Bu bakteriler en iyi oda ısısında çoğalırlar ve yaşamlarını devam ettirirler
Bu yüzden yiyecekler hazırlanırken bunların yüksek derecede ve homojen bir şekilde pişirilmesi gerekir
Homojen bir şekilde pişirme sağlamak için kızartma yerine fırınlar ve özellikle mikrodalga fırınların ve düdüklü tencerelerin kullanılması daha önemlidir
Bu bakteriler yüksek sıcaklarda ölebileceği gibi düşük sıcaklıklarda da çoğalmalarını gerçekleştiremezler ve besin zehirlenmesine neden olmazlar
Bu nedenle +4'nin altındaki sıcaklıklarda besinleri saklayarak ve gerekirse derin dondurucu kullanılarak bakteri üremesi engellenmiş olur
Bu şekilde besinler saklanır fakat mutlaka son kullanma tarihinden önce tüketilmesi gerekir
Ayrıca asitli gıdalar ya da ortamlar, nem miktarının düşük olması bakterilerin üremesini engeller
Bu yüzden çay, kahve, pastorize süt, yoğurt, iyi pişirilmiş yiyecekler tüketilmesi oldukça güvenilir gıdalardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul