Yalnız Mesajı Göster

Besin Zehirlenmesi Nedenleri

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besin Zehirlenmesi Nedenleri



Besin Zehirlenmesinin Nedenleri
Besin Zehirlenmesi NedenleriBesin Zehirlenmesinin Sebepleri
Besin Zehirlenmesi Neden Olur

Besin zehirlenmesi yapan mikroorganizmalar bakterilerdir Bu bakteriler en iyi oda ısısında çoğalırlar ve yaşamlarını devam ettirirler Bu yüzden yiyecekler hazırlanırken bunların yüksek derecede ve homojen bir şekilde pişirilmesi gerekir Homojen bir şekilde pişirme sağlamak için kızartma yerine fırınlar ve özellikle mikrodalga fırınların ve düdüklü tencerelerin kullanılması daha önemlidir

Bu bakteriler yüksek sıcaklarda ölebileceği gibi düşük sıcaklıklarda da çoğalmalarını gerçekleştiremezler ve besin zehirlenmesine neden olmazlar Bu nedenle +4'nin altındaki sıcaklıklarda besinleri saklayarak ve gerekirse derin dondurucu kullanılarak bakteri üremesi engellenmiş olur Bu şekilde besinler saklanır fakat mutlaka son kullanma tarihinden önce tüketilmesi gerekir

Ayrıca asitli gıdalar ya da ortamlar, nem miktarının düşük olması bakterilerin üremesini engeller Bu yüzden çay, kahve, pastorize süt, yoğurt, iyi pişirilmiş yiyecekler tüketilmesi oldukça güvenilir gıdalardır

Alıntı Yaparak Cevapla