Yalnız Mesajı Göster

Elementler Hangi Yiyeceklerde Vardır

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elementler Hangi Yiyeceklerde Vardır



Elementler Hangi Yiyeceklerde Vardır
Elementler Hangi Yiyeceklerde Vardır

Hangi besinlerde hangi elementler bulunur
elementler hangi yiyeceklerde vardır

KLORÜR: Maden suları ,kereviz, marul, zeytin, çavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates

SODYUM: Maden suları,hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri

SÜLFÜR: Maden suları, Brüksel lahanası, kuru fasulye, lahana, yumurta, balık, sarımsak, et, soğan, deniz tuzu, soya fasulyesi, şalgam

KALSİYUM: Maden suları, Badem, asparagus, brokoli, tereyağı, lahana, keçiboynuzu, karahindiba çiçeği, yeşil yapraklı sebzeler, keçi sütü, incir, süt ve süt ürünleri, somon balığı, sardunya balığı, deniz tuzu, deniz ürünleri, susam tohumları, şalgam yeşilliği, böğürtlen yaprağı, kuşburnu, nane, yulaf, hardal yeşilliği

MAGNEZYUM: Maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmez-tahin, bezelye, esmer pirinç, süt ürünleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, Lima fasulyesi, et, ceviz, karabiber, maydanoz, şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi, tofu, tahıl ve tahıl taneleri

POTASYUM: Maden suları, avokado, muz, kırmızı pancar, esmer pirinç, hurma, meyve kurusu, incir, balık, meyve, sarımsak, pırasa, domates, et, fındık, portakal, patates, piliç, kuru üzüm, sebzeler, tahıl taneleri

BOR: Maden suları, elma, havuç, tahıl, üzüm, yapraklı sebzeler, fındık, armut

DEMİR: Maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, Lima fasulyesi, böbrek, et, yumurta, balık, akdarı, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, pirinç, kahve, tahıl, deniz sebzeleri istiridye

MANGANEZ: Maden suları, avokado, kuru bezelye, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz sebzeleri, tahıl taneleri, kara hindiba çiçeği

FOSFOR: Maden suları, asparagus, mısır, süt ürünleri, yumurta, balık, meyveler, meyve suyu, pırasa, piliç, et, kepek

LİTYUM: Maden suları, inek ciğeri, patlıcan yapraklı sebzeleri pırasa, patates, tahıllar, deniz ürünleri ve domates

SELENYUM: Savunma sisteminin güçlendirilmesinde katkıda bulunur Kanserden korumada etkilidir Serbest radikallerin artığı durumlarda (sigara içilmesi, hava kirliliği, ultraviole ışınları ve radyasyona maruz kalma) etkilidir Kardiyovasküler hastalıklardan korunmaya yardımcı olur Karaciğer fonksiyonlarının korunmasına yardımcıdır Üreme yeteneğinin korunmasını sağlar

ÇİNKO: Maden suları, biftek, istiridye, hindi ,tahıl ve baklagiller, kahvaltı gevrekleri, lifli yiyecekler

Alıntı Yaparak Cevapla